• 21 Φεβρουαρίου, 2013

Στα πεταχτά – γράφει ο Γιώργος Τσιντσίνης

Το αγροτικό πρόβλημα της Ελλάδα όλοι το βλέπουν (διαβάστε σήμερα δυο σχετικά άρθρα στο «Λαό»), εκτός από τους ίδιους τους …αγρότες. Που μάλλον καμώνονται πως τάχα δεν το βλέπουν.

Στον ιστότοπο της εφημερίδας «τα Νέα», η άτυπη ψηφοφορία με ερώτημα «Ναι ή όχι στα μπλόκα που επιχειρούν οι αγρότες;», τα αποτελέσματα -ως χθες- ήταν: Ναι 21,8%, όχι 78,2%.

 

Κώστας Αλαβάνος: «Η αλλαγή νομίσματος θα προκαλέσει ένα σοκ, το οποίο μπορεί να κρατήσει εβδομάδες ή και μερικούς μήνες, αλλά μετά θα δημιουργηθούν τεράστιες δυνατότητες.» (Ακραιφνής δραχμουλάκιας λοιπόν, ο «μέντορας» του Τσίπρα;)

 

Μου αρέσουν κάποιοι …νοσταλγοί, που κατεβαίνουν σε εργατικά ή αγροτικά διεκδικητικά συλλαλητήρια και κρατούν υπερηφάνως τις (πάσης φύσεως) κομματικές σημαίες. Μου θυμίζουν τις παλιές ωραίες εποχές των δεκαετιών του ΄80 και του ΄90, που καλύτερα θα ήταν να τις είχαμε χώσει κάπου …αλλού, παρά να τις κρατάμε -τότε- και να τις ανεμίζουμε.

 

Για την οικονομική κρίση που «γονατίζει» τη χώρα και τους Έλληνες, ο Πέτρος Μάρκαρης γράφει σ’ ένα πρόσφατο βιβλίο του, ότι «το αίμα του Καποδίστρια θα το πληρώσουμε τώρα».

 

Με μεγάλη χαρά ακούω και βλέπω όλο και περισσότερους συμπατριώτες μου να είναι πολύ προσεκτικοί στην επιλογή των καταναλωτικών προϊόντων που ψωνίζουν και να τα ελέγχουν ένα – ένα, ψάχνοντας το Ελληνικό 520… στην αρχή τους κωδικού της ετικέτας τους.  Ελληνικά προϊόντα και μόνον στο καλάθι της νοικοκυράς, λοιπόν… Βοηθάμε περισσότερο απ’ όσο φαίνεται την οικονομία της χώρας και την προσπάθεια για περιορισμό της ανεργίας. Είναι ένα αυτονόητο, που πρέπει να μας γίνει μόνιμη συνήθεια και μάλιστα να εκπαιδεύσουμε ανάλογα παιδιά κι εγγόνια.

 

Έκλεψαν, λέει, το πορτοφόλι του Συριζαίου Βουλευτή Στρατούλη όταν, διερχόμενος για τα Θεσσαλικά μπλόκα των αγροτών, σταμάτησε για καφέ στα Καμένα Βούρλα. (Κλεμμένα βούρλα…).

 

Ναι είναι αλήθεια… Φέτος ο Άγιος Βαλεντίνος δήλωσε …πτώχευση. Από του χρόνου θα λέγεται …Φτωχομπίνος.


Σχετικά Άρθρα

40ήμερο μνημόσυνο

40ήμερο μνημόσυνο

Με τη συμπλήρωση 40 ημερών από τον θάνατο του αγαπημένου μας συζύγου, πατέρα, παππού, αδερφού και…
Πρωινό Δελτίο Τύπου Παρασκευή 18-10-2024– Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Πρωινό Δελτίο Τύπου Παρασκευή 18-10-2024– Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Διαβάστε παρακάτω με τίτλο και λινκ… τους κύριους τίτλους ειδήσεων της πρωινής επικαιρότητας της Παρασκευής 18…
54ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο της Ε.Σ.Ε.Τ. – Η δυναμική της  δημοσιογραφίας στην ελληνική περιφέρεια

54ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο της Ε.Σ.Ε.Τ. – Η δυναμική της δημοσιογραφίας στην ελληνική περιφέρεια

Το 54ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο της Ε.Σ.Ε.Τ. από την Αλεξανδρούπολη έδωσε το στίγμα και την δυναμική…