• 21 Φεβρουαρίου, 2013

Φιλοζωικός Σύλλογος Αλμυρού «Αγάπη και Προστασία» – Ανακοίνωση για τα αδέσποτα και το ενδιαφέρον(;) του Δήμου

Σχετικά με το Δελτίο Τύπου του Δήμου Αλμυρού που αφορά σχέδιο δράσης για την απαλλαγή του προβλήματος των αδέσποτων ζώων, που όντως κατακλύζουν διάφορα σημεία της πόλης, ο τοπικός Φιλοζωικός Σύλλογος Αλμυρού θα σας θυμίσει παρεμβάσεις που περιοδικά και επίμονα σας παρέθεσε στην τρέχουσα τετραετία.

Παρ’ όλο που ο Σύλλογος αποδυναμώθηκε από πλευράς μελών, οι λίγοι εναπομείναντες (κτηνίατροι και μέλη) ζητήσαμε επανειλημμένα ακρόαση προτείνοντας λύσεις με προγράμματα στειρώσεων και εμβολιασμών, ώστε να μην φτάναμε στο σημερινό μέγεθος του προβλήματος. Διοργανώσαμε ημερίδες με προσκεκλημένους ομιλητές καθηγητές πανεπιστημίου, σε συνεργασία με τα σχολεία της περιοχής, εφαρμόσαμε εκπαιδευτικά προγράμματα, κάναμε εκδηλώσεις για την ενίσχυση του Συλλόγου, στις οποίες δυστυχώς ποτέ δεν παρευρεθήκατε, κ. Δήμαρχε. Προτείναμε δε, συνεργασία με το υπάρχον κυνοκομείο.

Όλα αυτά για τον λόγο ότι οι πολίτες είτε είναι φιλόζωοι, είτε οχλούμενοι, απευθύνονται στο Σύλλογο, του οποίου ο ρόλος είναι η προστασία και η εθελοντική φροντίδα (ιατρική περίθαλψη). Επίσης, εθελοντική και η περισυλλογή μεγάλου αριθμού αδέσποτων στο ιδιωτικό κυνοκομείο της περιοχής. Απευθύναμε έκκληση για βοήθεια του κυνοκομείου -μέσω της τοπικής εφημερίδας- και πολλοί ευαισθητοποιημένοι συμπολίτες ανταποκρίθηκαν, μεταξύ αυτών οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου.

Αρθρογραφήσαμε πολλές φορές στην τοπική εφημερίδα, η οποία πρόθυμα και εθελοντικά στάθηκε χορηγός σ’ αυτή την προσπάθεια, να διακινήσουμε το αίσθημα ευθύνης προς τα συμπαθή τετράποδα, φίλους πιστούς και χρήσιμους, που η ανθρώπινη αναλγησία καθιστά εγκαταλειμμένα ζώα και ενοχλητικά.

Ενεργήσαμε γενικά σαν μοχλός πίεσης ως προς την ευθύνη του Δήμου, χωρίς αποτέλεσμα.

Με πικρία διαπιστώσαμε στο κείμενο του Δελτίου Τύπου ότι μας παρακάμπτετε, απαξιώνοντας την ύπαρξη της εθελοντικής μας προσφοράς, αναφερόμενοι μόνο σε γειτονικά Σωματεία.

Ως εθελοντές θα εξακολουθήσουμε να συμβάλλουμε σε ότι ωφέλιμο θα προκύψει, ελπίζοντας ότι δεν θα είναι μόνο υποσχέσεις, αλλά υλοποίηση και ότι θα είναι ήπια και στοργική η αντιμετώπιση των ζώων που κι’ αυτά πονούν και υποφέρουν σαν εμάς.

Επίσης, οι υπεύθυνοι καθαριότητας να μην απαγορεύουν στους λίγους φιλόζωους να τοποθετούν τροφή και νερό για τα αδέσποτα. Είναι δείγμα πολιτισμού και όχι ρύπανσης (αναζητείστε αλλού τη ρύπανση). Στο σημείο αυτό να τονίσουμε το γεγονός της επανεμφάνισης κρουσμάτων λύσσας, μετά από πολλά χρόνια και με ό,τι αυτό συνεπάγεται… Ακόμη, είναι γνωστό ότι η πείνα εξαγριώνει τα ζώα, τα κάνει επιθετικά, όπως άλλωστε συμβαίνει και με τους ανθρώπους.

Ορισμένα πράγματα, που δεν δείχνουν πολύ σημαντικά, κάποια στιγμή γίνονται απειλή. Κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος

Αθηνά Υφαντή


Σχετικά Άρθρα

Στον Άγιο Ιωάννη Βρύναινας και το Φράγμα Μαυρομάτη η Επιτροπή Τουρισμού

Στον Άγιο Ιωάννη Βρύναινας και το Φράγμα Μαυρομάτη η Επιτροπή Τουρισμού

Τα μέλη της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Αλμυρού Πανταζώνας Κώστας και Δήμος Περπερίδης είχαν συνάντηση στον…
Πεζοπορία στο Βελεστίνο: Βαδίζοντας στα χνάρια των αρχαίων Φερών

Πεζοπορία στο Βελεστίνο: Βαδίζοντας στα χνάρια των αρχαίων Φερών

Για άλλη μια φορά  με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την υγεία που τιμάται τον μήνα…
Το πρόγραμμα της Λιτανείας της Ιεράς Εικόνας Παναγίας Ξενιάς

Το πρόγραμμα της Λιτανείας της Ιεράς Εικόνας Παναγίας Ξενιάς

Ένα ιδιαίτερο γεγονός πρόκειται να λάβει χώρα στην πόλη του Αλμυρού τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2024.…