• 19 Φεβρουαρίου, 2013

Γ.Σ.Α.-Ρήγας: Ένα ντέρμπι από τα παλιά-Πλήρης η ομάδα του Αλμυρού

Γ.Σ.Α.-Ρήγας: Ένα ντέρμπι από τα παλιά-Πλήρης η ομάδα του Αλμυρού

Τον Ρήγα Φεραίο υποδέχεται ο Γ.Σ.Α. στις 3 μ.μ., αύριο Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου, στα πλαίσια της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ερασιτεχνών. Το ντέρμπι ανάμεσα στις δύο από τις πιο ιστορικές και επιτυχημένες ομάδες του Νομού σε ερασιτεχνικό επίπεδο έχει τη δική του ιστορία και τα τελευταία χρόνια η προϊστορία είναι υπέρ της ομάδας από το Βελεστίνο. Τελευταία φορά που συναντήθηκαν ήταν σε φιλικό αγώνα που έγινε στο γήπεδο Βελεστίνου στις αρχές Σεπτεμβρίου 2011, όπου ο Ρήγας επικράτησε με 1-0, με σκόρερ τον Στέλιο Τσιάτσιο, ο οποίος μόλις είχε πάρει μεταγραφή για τον Ρήγα από τον Γ.Σ.Α.

Τελευταία φορά σε επίσημο αγώνα οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες την περίοδο 2009-2010 για το πρωτάθλημα, με το ματς στον Αλμυρό να τελειώνει ισόπαλο με 0-0, ενώ στο παιχνίδι του δεύτερου γύρο οι Βελεστινιώτες επικράτησαν με 2-1. Μάλιστα, εκείνη τη χρονιά ο Ρήγας είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα.

 

Έξι κατακτήσεις ο Γ.Σ.Α., τρεις ο Ρήγας

Για το θεσμό του Κυπέλλου, Γ.Σ.Α. και Ρήγας είχαν συναντηθεί την περίοδο 2008-2009 για την ημιτελική φάση στο Στάδιο του Αλμυρού, με την κανονική διάρκεια του αγώνα να βρίσκει τις δύο ομάδες ισόπαλες με 1-1, αλλά τελικά ο Ρήγας πήρε την πρόκριση στον τελικό, με γκολ που πέτυχε στην παράταση (1-2).

Ο Γ.Σ.Α. έχει κατακτήσει το Κύπελλο έξι φορές, αλλά για να θυμηθεί κανείς την τελευταία φορά που έκανε κάτι τέτοιο πρέπει να γυρίσει πίσω στο χρόνο δεκαέξι χρόνια και μάλιστα τότε είχε επιβληθεί του Ρήγα Φεραίου με 3-2! Ήταν το 1997, στον τελικό που είχε διεξαχθεί στο ΕΑΚ Βόλου. Οι Αλμυριώτες είχαν επικρατήσει με δύο τέρματα του Γκόβαρη –ο οποίος είχε περάσει αλλαγή στο ημίχρονο- και ένα του Γιάννη Παναγιώτου.

Η σύνθεση του Γ.Σ.Α. στο ματς αυτό ήταν Γρηγοριάδης, Γρούνας, Αλέκος Παναγιώτου, Γιάννης Παναγιώτου, Κουτσουράκης, Μπέκας, Πρατής, Λευτέρης Φωτιάδης, Μαλακασιώτης (46ο Γκόβαρης), Σταμπουλής (26ο Κοντογεωργάκης), Ντόντης.

Η αντίστοιχη του Ρήγα ήταν Σαράντης, Σταμάτογλου, Κουβάτας, Αποστολίνας, Πιτσιώρης, Λιακόπουλος, Βλαχόπουλος (82ο Καρατζίδης), Γιαννακός, Φώτας, Λαΐτσος, Μπίλλης.

Από την άλλη, ο Ρήγας, μετράει συνολικά τρεις κατακτήσεις. Τελευταία φορά ήταν την περυσινή χρονιά, όταν και επικράτησε του Εθνικού με 1-0 στον τελικό του Πανθεσσαλικού, με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Χατζή. Το 2008-2009 στον τελικό ο Ρήγας επικράτησε της Α.Ε. Λεχωνίων-Νηλέα με 1-0, με γκολ του Ανδρουτσόπουλου, ενώ την περίοδο 2004-2005 ο Ρήγας στέφθηκε για πρώτη φορά Κυπελλούχος ΕΠΣΘ επικρατώντας του Πυράσου με 2-0.

 

Πλήρης ο Γ.Σ.Α.

Χωρίς απουσίες θα παραταχθεί στον αγώνα αυτό η ομάδα του Αλμυρού. Όλοι οι παίκτες θα είναι στη διάθεση του Κώστα Κούτσικα, ο οποίος είδε και τον Διονύση Δημητριάδη να επιστρέφει από τον τραυματισμό του από το παιχνίδι με τον Αίαντα.

Όλοι στο «κυανόλευκο» στρατόπεδο ζουν και αναπνέουν για το συγκεκριμένο ματς, μιάς και είναι ο μοναδικός στόχος τον οποίο μπορούν να διεκδικήσουν τη φετινή αγωνιστική σεζόν.

Οι καιρικές συνθήκες αναμένεται να είναι ανοιξιάτικες στις 3 μετά το μεσημέρι της Τετάρτης, όταν θα διεξαχθεί ο αγώνας. Η Διοίκηση του Γ.Σ.Α. καλεί το σύνολο του φίλαθλου κόσμου της περιοχής μας να γεμίσουν τις κερκίδες του Σταδίου, υποστηρίζοντας την προσπάθεια που θα κάνουν οι παίκτες του Αλμυρού για την κατάκτηση της νίκης, που θα φέρει την πρόκριση στον τελικό του θεσμού.

*Ευχαριστούμε τον Κώστα Πρατή για τα στοιχεία που μας παραχώρησε για τον τελικό Κυπέλλου του 1997, από το πλούσιο προσωπικό αρχείο που διαθέτει.

Μπάμπης Παπαρρίζος


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …
Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Μετά από πολύχρονη απουσία από τις εκθεσιακές δραστηριότητες το Επιμελητήριο Μαγνησίας επανέρχεται με τη διοργάνωση της…