• 17 Φεβρουαρίου, 2013

Νικήτρια στη λασπομαχία η Δήμητρα με 2-1

Νικήτρια στη λασπομαχία η Δήμητρα με 2-1

Σε ένα ακατάλληλο γήπεδο για να παιχτεί ποδόσφαιρο και άκρως επικίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα των παικτών και των δύο ομάδων, η Δήμητρα κατάφερε να επιβληθεί του Άρη Μελισσιατίκων με δύο τέρματα του Κώστα Κρανά, με τις δύο ομάδες να σκοράρουν στο δεύτερο ημίχρονο.

Το πρώτο 45λεπτο σπαταλήθηκε και από τους 22 παίκτες στο να καταφέρουν να μείνουν όρθιοι, παρά στο να δημιουργήσουν φάσεις και να προσφέρουν θέαμα. Αν και η βροχή είχε κοπάσει κατά τη διάρκεια του αγώνα, όση είχε πέσει τις προηγούμενες ώρες είχε κάνει ιδιαίτερα «βαρύ» τον αγωνιστικό χώρο.

Οι γηπεδούχοι είχαν μία καλή ευκαιρία στο 6ο λεπτό, όταν ο Κρανάς έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Επίσκοπος έπιασε την κεφάλι αφύλακτος από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ο τερματοφύλακας –σωστά τοποθετημένος- μπλόκαρε σταθερά τη μπάλα. Στο 19ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι σε κεφαλιά του Νούσια, ενώ ο Βούλγαρης με τη συμπλήρωση του ημιώρου είδε το σουτ που επιχείρησε από το ύψος της μεγάλης περιοχής να περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Στην επανάληψη όλα άλλαξαν και η εικόνα του παιχνιδιού έγινε πιο ελκυστική για τους ηρωικούς φιλάθλους που επέλεξαν να περάσουν ένα ιδιαίτερα κρύο απόγευμα στο γήπεδο της Ευξεινούπολης.

Μόλις στο δεύτερο λεπτό της επανάληψης ο Κιλμπασάνης χρειάστηκε να δείξει τα αντανακλαστικά του, όταν σε σουτ-κεραυνό από τα αριστερά της άμυνας του, «απογειώθηκε» στη δεξιά συμβολή των δοκών και έδιωξε σε κόρνερ, κρατώντας το «μηδέν». Τρία λεπτά αργότερα ο διαιτητής Δημητριάδης ακύρωσε –σωστά- γκολ των φιλοξενούμενων για φάουλ του επιθετικού πάνω στον Γρούνα σε διεκδίκηση της μπάλας στον αέρα.

Στο 55ο λεπτό οι «πράσινοι» πήραν το προβάδισμα. Ο Κρανάς από τα δεξιά έπιασε ένα δυνατό σουτ, με τον τερματοφύλακα να πέφτει σωστά, αλλά γλίστρησε η μπάλα από τα χέρια του και πέρασε τη γραμμή του τέρματος.

Στο επόμενο ακριβώς λεπτό, ο Επίσκοπος επιχείρησε σέντρα μέσα από την περιοχή, με τη μπάλα να βρίσκει σε χέρι αντιπάλου με τον διαιτητή του αγώνα να υποδεικνύει αμέσως την εσχάτη των ποινών, την οποία ανέλαβε να εκτελέσει ο Χατζέλας. Ο επιθετικός της Δήμητρας επέλεξε την αριστερή γωνία του τερματοφύλακα, αλλά ο τελευταίος έπεσε και με διπλή προσπάθεια απομάκρυνε τη μπάλα, κρατώντας την ομάδα του ζωντανή στη διεκδίκηση θετικού αποτελέσματος. Ο Χατζέλας στο 67ο λεπτό έχασε από κοντά μεγάλη ευκαιρία να δώσει αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του. Ο Βούλγαρης με εξαιρετική ατομική προσπάθεια από αριστερά πέρασε τρεις αντιπάλους, έβγαλε την κατάλληλη στιγμή τη σέντρα στο ύψος του πέναλτι, αλλά το σουτ που επιχείρησε ο πρώτος σκόρερ της Δήμητρας εξουδετέρωσε πέφτοντας στην ίδια γωνία με το πέναλτι ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων.

Σαν να μην έφθαναν οι δύο χαμένες ευκαιρίες που έχασαν οι «πράσινοι», στο 72ο λεπτό ήρθε η ισοφάριση και κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, όπου οι γηπεδούχοι πίεζαν για ένα δεύτερο τέρμα.

Όμως στο 83ο λεπτό ο Κρανάς με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο σέντρα ακριβείας του νεοεισελθέντος Αράπη από τα δεξιά, διαμόρφωσε το τελικό 2-1. Οι δύο ομάδες τελείωσαν το ματς με δέκα παίκτες. Στην αποβολή παίκτη του Άρη, στο 78ο λεπτό η μπάλα βγήκε πλάγιο άουτ, αλλά ο αμυντικός των «κιτρινόμαυρων» θεωρώντας ότι βγήκε άουτ, έδωσε την μπάλα στον τερματοφύλακά του για να κάνει ελεύθερο. Ο διαιτητής θεώρησε ότι έκανε καθυστέρηση, αλλά έδωσε την κίτρινη κάρτα στον τερματοφύλακα (!!!). Οι παίκτες της Δήμητρας διαμαρτυρήθηκαν στο διαιτητή, λέγοντας ότι την κάρτα έπρεπε να τη δει ο αμυντικός, ο οποίος μάλιστα είχε δει μία κίτρινη σε μαρκάρισμα στο πρώτο ημίχρονο, με τον κ. Δημητριάδη να αλλάζει την απόφασή του και να δείχνει την κάρτα στον αμυντικό. Λίγα λεπτά αργότερα ο Κυριάκος Παυλίδης πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια μετά από μαρκάρισμα σε αντίπαλο.

Δήμητρα: Κιλμπασάνης, Γκαρνίδης, Ξηρομερήσιος (76ο Αράπης), Ντόμπος, Γρούνας, Κρανάς, Επίσκοπος (68ο Μ. Παυλίδης), Κ. Παυλίδης, Θωμαΐδης, Βούλγαρης (88ο Καραγεωργόπουλος), Χατζέλας


Σχετικά Άρθρα

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας στην Α’ Τοπική

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας στην Α’ Τοπική

Από τις 14 Απριλίου όταν ολοκληρώθηκε η μεγάλη κατηγορία της περασμένης σεζόν, μέχρι το Σάββατο 21…
Χρ. Μπουκώρος: «Αναγκαίο βήμα η σύμβαση για το έργο αγωγού της λιμνοδεξαμενής Ξηριά Αλμυρού»

Χρ. Μπουκώρος: «Αναγκαίο βήμα η σύμβαση για το έργο αγωγού της λιμνοδεξαμενής Ξηριά Αλμυρού»

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, κάλεσε σήμερα Τετάρτη (18/9) τον βουλευτή Μαγνησίας Χρήστο Μπουκώρο…
Χρ. Τριαντόπουλος: Ξεκινά η κατασκευή του αγωγού της λιμνοδεξαμενής Ξεριά ύψους 3,6 εκατ. ευρώ στον Αλμυρό

Χρ. Τριαντόπουλος: Ξεκινά η κατασκευή του αγωγού της λιμνοδεξαμενής Ξεριά ύψους 3,6 εκατ. ευρώ στον Αλμυρό

Την Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2024, υπεγράφη στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, υπό τον Υπουργό Υποδομών και…