• 6 Φεβρουαρίου, 2013

Άνοιξε τις «πύλες» του το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο (βίντεο-φωτο)

Άνοιξε τις «πύλες» του το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο (βίντεο-φωτο)

Τις «πύλες» του άνοιξε και στην πόλη μας το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο, το απόγευμα της Τετάρτης, 6 Φεβρουαρίου 2013.

Η έναρξη πραγματοποιήθηκε στις 5 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού, παρουσία εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής, και πλήθους κόσμου που έχει ήδη εγγραφεί και παρακολούθησε την πρώτη συνεδρία.

Το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο πραγματοποιείται στον Αλμυρό με τη συνεργασία του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου του Δήμου, υπό την αιγίδα των «Πολιτών Εν Γνώσει», και έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον πολλών συμπολιτών μας από το σύνολο του Δήμου Αλμυρού.

Την έναρξη των διαλέξεων χαιρέτισε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Φώτης Χατζηδημητρίου, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά του για την υλοποίηση του προγράμματος, με την ευχή να συνεχίσει να αγκαλιάζεται ζεστά από τους πολίτες της περιοχής μας, ενώ το παρόν εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής έδωσαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Τσούτσας και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Αλμυρού, Γιάννης Καρατσώκης.

Η πρώτη διάλεξη πραγματοποιήθηκε από την κ. Δώρα Σκαλή, ψυχολόγο – ψυχοθεραπεύτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών, και είχε θέμα «Λειτουργικά όρια – Συνέπειες στη συμπεριφορά των παιδιών», ενώ θα ακολουθήσουν άλλες έντεκα τρίωρες διαλέξεις, με εξίσου ενδιαφέροντα θέματα, γύρω από σημαντικά ζητήματα της προσωπικής, οικογενειακής και κοινωνικής ζωής. Οι διαλέξεις θα πραγματοποιούνται μία φορά την εβδομάδα, κάθε Τετάρτη, από τις 5 έως τις 8μ.μ., στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου.

Το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο απευθύνεται στους πολίτες, όλων των ηλικιών και όλων των μορφωτικών επιπέδων, ενώ τις διαλέξεις πραγματοποιούν αξιόλογοι επιστήμονες – ακαδημαϊκοί από το χώρο της ψυχολογίας και της ψυχοθεραπείας, όσον αφορά την πρώτη ενότητα διαλέξεων.

Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το τμήμα της Ψυχολογίας, μπορούν ακόμα να εγγραφούν. Για όσους επιθυμούν να ενημερωθούν σχετικά, τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι: 2421077433, 6980218621 ενώ πληροφορίες έχουν αναρτηθεί και στη σελίδα των «Πολιτών Εν Γνώσει», στη διεύθυνση: www.politesengnosei.gr

Δέσποινα Κοτζιαπαναγιώτου

 


Σχετικά Άρθρα

54ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο της Ε.Σ.Ε.Τ. – Η δυναμική της  δημοσιογραφίας στην ελληνική περιφέρεια

54ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο της Ε.Σ.Ε.Τ. – Η δυναμική της δημοσιογραφίας στην ελληνική περιφέρεια

Το 54ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο της Ε.Σ.Ε.Τ. από την Αλεξανδρούπολη έδωσε το στίγμα και την δυναμική…
Αποδοτικό το συνέδριο της ΕΣΕΤ στην φιλόξενη Αλεξανδρούπολη

Αποδοτικό το συνέδριο της ΕΣΕΤ στην φιλόξενη Αλεξανδρούπολη

To 54ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το τριήμερο 11-13 Οκτωβρίου του 2024, είχε…
Ευάγγ. Χατζηκυριάκος: Φυγόπονη η Δημοτική Αρχή στο ζήτημα των Δημοτικών Σφαγείων

Ευάγγ. Χατζηκυριάκος: Φυγόπονη η Δημοτική Αρχή στο ζήτημα των Δημοτικών Σφαγείων

Από την “Δημοτική Πρωτοβουλία” με επικεφαλής τον Ευάγγελο Χατζηκυριάκο λάβαμε και δημοσιεύουμε την ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά…