• 27 Ιανουαρίου, 2013

Γ.Σ.Α.-Ακρόπολη 2-0: Όταν σκοράρουν οι αμυντικοί…

Γ.Σ.Α.-Ακρόπολη 2-0: Όταν σκοράρουν οι αμυντικοί…

Αήττητος για τέταρτο σερί παιχνίδι παρέμεινε ο Γυμναστικός, νικώντας την Ακρόπολη με 2-0 στο Στάδιο Αλμυρού. Οι «κυανόλευκοι» ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, απέναντι σε έναν αντίπαλο που επιθετικά δεν απείλησε ιδιαίτερα τον Χαλάτση.

Οι παίκτες του Κώστα Κούτσικα κατάφεραν να διασπάσουν την αμυντική διάταξη της Ακρόπολης δύο φορές από ισάριθμες στημένες φάσεις στο δεύτερο ημίχρονο. Στο πρώτο 45λεπτο ο Γ.Σ.Α. είχε μία φλύαρη υπεροχή, δημιούργησε φάσεις, αλλά δεν κατάφερε να παραβιάσει τη σφιχτή άμυνα των φιλοξενούμενων.

Στο 8ο λεπτό ο Βούλγαρης από δεξιά έβγαλε ωραία σέντρα στην «καρδιά» της μεγάλης περιοχής, αλλά η κεφαλιά του Παναγιώτου κατέληξε άουτ. Δύο λεπτά αργότερα σημειώθηκε η πρώτη καλή στιγμή της Ακρόπολης, όταν ο Κολυμήτρας επιχείρησε δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, υποχρεώνοντας τον Χαλάτση σε εκτίναξη στο αριστερό δοκάρι για να διώξει σε κόρνερ.

Στο 19ο λεπτό, πάλι ο Βούλγαρης από δεξιά, πέρασε ωραία κάθετη κοφτή πάσα στον Αραπίτσα μέσα στην περιοχή, με τον τελευταίο να στρώνει για τον Παναγιώτου, αλλά ο έμπειρος μέσος καθυστέρησε να σουτάρει από πλεονεκτική θέση, με τους αμυντικούς της Ακρόπολης να διώχνουν σε κόρνερ.

Στο 38ο λεπτό η Ακρόπολη απείλησε για δεύτερη φορά, με τον Κολυμήτρα να εκτελεί φάουλ, η άμυνα του Γ.Σ.Α. αδράνησε, ο Φώτου έγινε κάτοχος της μπάλας μπροστά από τον Χαλάτση, με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να προλαβαίνει τον επιθετικό της Ακρόπολης πριν σουτάρει και να διώχνει σε κόρνερ.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με ένα δυνατό σουτ του Βούλγαρη έξω από τη μεγάλη περιοχή, το οποίο πέρασε άουτ, δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Σαρρή.

Στην επανάληψη, η πρώτη καλή φάση που δημιουργήθηκε στην εστία της Ακρόπολης, έφερε και το πρώτο τέρμα της ομάδας του Αλμυρού.

Στο 55ο λεπτό, ο Νικηφοράκης με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία και έλυσε το Γόρδιο δεσμό για τους «κυανόλευκους», κάνοντας το 1-0.

Δέκα λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να είχαν ισοφαρίσει αλλά η «λόμπα» που επιχείρησε ο Φώτου πάνω από Χαλάτση, ο σκόρερ του Αλμυρού έδιωξε την μπάλα πάνω από τη γραμμή, γλιτώνοντας την ομάδα του από τα χειρότερα.

Στο 88ο λεπτό έγινε το 2-0. Ο Βασίλης Τσίατσιος εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, ο Αραπίτσας θα πιάσει την πρώτη κεφαλιά προς τα πίσω, με τον Ελευθερίου με δεύτερη κεφαλιά προ κενής εστίας, να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Στο επόμενο λεπτό το δυνατό σουτ που έπιασε ο Βούλγαρης έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα τράνταξε το αριστερό δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων.

Γ.Σ.Α.: Χαλάτσης, Μπούρχας, Δημητριάδης, Ελευθερίου, Νικηφοράκης, Β. Τσιάτσιος, Τσίπη, Βούλγαρης (90ο Φάτσης), Αραπίτσας, Παναγιώτου (76ο Σ. Τσιάτσιος), Μπούσης (46ο Κλουκουτάρας).


Σχετικά Άρθρα

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας στην Α’ Τοπική

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας στην Α’ Τοπική

Από τις 14 Απριλίου όταν ολοκληρώθηκε η μεγάλη κατηγορία της περασμένης σεζόν, μέχρι το Σάββατο 21…
Χρ. Μπουκώρος: «Αναγκαίο βήμα η σύμβαση για το έργο αγωγού της λιμνοδεξαμενής Ξηριά Αλμυρού»

Χρ. Μπουκώρος: «Αναγκαίο βήμα η σύμβαση για το έργο αγωγού της λιμνοδεξαμενής Ξηριά Αλμυρού»

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, κάλεσε σήμερα Τετάρτη (18/9) τον βουλευτή Μαγνησίας Χρήστο Μπουκώρο…
Χρ. Τριαντόπουλος: Ξεκινά η κατασκευή του αγωγού της λιμνοδεξαμενής Ξεριά ύψους 3,6 εκατ. ευρώ στον Αλμυρό

Χρ. Τριαντόπουλος: Ξεκινά η κατασκευή του αγωγού της λιμνοδεξαμενής Ξεριά ύψους 3,6 εκατ. ευρώ στον Αλμυρό

Την Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2024, υπεγράφη στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, υπό τον Υπουργό Υποδομών και…