• 23 Ιανουαρίου, 2013

«Κύτταρο» υγιούς αθλητισμού το Τμήμα Βόλεϊ του Γ.Σ.Α.

«Κύτταρο» υγιούς αθλητισμού το Τμήμα Βόλεϊ του Γ.Σ.Α.

Ένα ερασιτεχνικό αθλητικό Σωματείο για να διασφαλίσει την ίδια την ύπαρξή του σε βάθος χρόνου, οφείλει να καταφέρει να δημιουργήσει τις συνθήκες που θα του επιτρέψουν να αποπνέει «Υγεία». Αυτό φαίνεται πως είναι το μεγαλύτερο μυστικό επιτυχίας στη σκληρή δουλειά που κάνουν Διοίκηση, προπονητής και παίκτριες του γυναικείου Τμήματος Βόλεϊ, κρατώντας χαμηλά το κεφάλι.

Η πρώτη προσπάθεια συγκρότησης τμήματος γυναικείου βόλεϊ είχε γίνει στις αρχές του 2000, αλλά μπήκε πρόωρο τέλος το 2005. Εδώ και έξι χρόνια (από το 2007) δραστηριοποιήθηκε εκ νέου και μέχρι σήμερα λειτουργεί αδιάκοπα. Τις προπονήσεις των Ακαδημιών παρακολουθούν πάνω από 50 κορίτσια, ενώ 25 είναι εκείνα που αποτελούν τα αγωνιστικά τμήματα (Γυναικείο, Κορασίδων και Παγκορασίδων).

Αυτή τη στιγμή, και τα τρία ηλικιακά πρωταθλήματα που λαμβάνει μέρος ο Γ.Σ.Α., βρίσκονται σε εξέλιξη. Στο Γυναικείο Πρωτάθλημα Κεντρικής Ελλάδος, οι «κυανόλευκες» μοιράζονται την πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα μαζί με τα Αντίκυρα Φωκίδος και μετά από τρεις αγωνιστικές, μετράνε ισάριθμες νίκες. Στο αντίστοιχο των Παγκορασίδων, πάλι τα κορίτσια του Περικλή Ξύδη, μοιράζονται την πρώτη θέση με τον Φιλαθλητικό Λάρισας. Μετά από εφτά αγώνες, οι δύο ομάδες έχουν από έξι νίκες και από μία ήττα, στο τέλος του πρώτου γύρου. Τέλος, στο Πρωτάθλημα των Κορασίδων, ο Όμιλος είναι ιδιαίτερα δύσκολος και απαρτίζεται από δυνατές ομάδες, με αποτέλεσμα ο Γ.Σ.Α. να έχει γνωρίσει τρεις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Το Τμήμα Βόλεϊ του Αλμυρού μπορεί να υπερηφανεύεται ότι είναι το πιο νέο, αλλά έχει καταφέρει να πλασαραστεί ήδη -κυρίως τα αναπτυξιακά τμήματα, στα οποία πέφτει και το μεγαλύτερο βάρος της δουλειάς που γίνεται- στην ελίτ της Μαγνησίας αλλά και σε πολύ καλές θέσεις στην Κεντρική Ελλάδα (από την Ελασσόνα μέχρι την Άμφισσα).

Επιπλέον, μπορεί να λειτουργεί μόλις τα τελευταία έξι χρόνια, αλλά πολλές αθλήτριες του Γ.Σ.Α. συμμετέχουν στα κλιμάκια της Κεντρικής Ελλάδος για την Εθνική Ομάδα, τόσο στις Παγκορασίδες, όσο και στις Κορασίδες.

Οι φετινοί αγωνιστικοί στόχοι των υπευθύνων του τμήματος Βόλεϊ είναι στο Γυναικείο πρωτάθλημα (στο οποίο ο Γ.Σ.Α. αγωνίζεται με το τμήμα Κορασίδων) να ανέβει κατηγορία και από την δεύτερη κατηγορία να πάρει την άνοδο για την πρώτη.

Στους οργανωτικούς στόχους, ο κυριότερος είναι να μπορέσει το Τμήμα να προσελκύσει ακόμα περισσότερα κορίτσια στις τάξεις του, ώστε να αναπτυχθεί το άθλημα στην περιοχή μας, να αναδειχθούν νέα ταλέντα ως παίκτριες υψηλού επιπέδου και έτσι να δημιουργηθούν ανταγωνιστικές ομάδες που θα πρωταγωνιστούν στις εθνικές κατηγορίες.

Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν τέσσερις-πέντε παίκτριες που σπουδάζουν και αν και όταν επιστρέψουν, θα υπάρχει μία καλή «μαγιά» για να γίνει κάτι τέτοιο, τονίζουν οι παράγοντες του Τμήματος Μανώλης Γούλας, Κώστας Καράτερζης και Άλκης Βαλουξής.

Η …παραγωγή ταλέντων συνεχίζεται και μελλοντικά θα προστεθούν σε παίκτριες που ήδη σήμερα βρίσκονται σε ομάδες που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της Α1 Βόλεϊ (π.χ. η Σεραΐνα Πριάκου, με τη φανέλα του Μέγα Αλέξανδρου Θεσσαλονίκης).

Ο προπονητής του τμήματος Βόλεϊ του Γ.Σ.Α. Περικλής Ξύδης τονίζει ότι «κοινός στόχος είναι η διατήρηση σε υψηλό επίπεδο, τόσο σαν Σύλλογος όσο και ατομικά η καθεμία αθλήτρια ξεχωριστά. Η κάθε παίκτρια να έχει όλα εκείνα τα εφόδια που απαιτούνται για να μπορεί να ανταπεξέλθει στις πιο αυξημένες υποχρεώσεις μίας μεγαλύτερης ομάδας, όταν της δοθεί η ευκαιρία. Στόχος είναι η παραγωγή ταλέντων και καλών χαρακτήρων και όχι ο πρωταθλητισμός. Αν το πρώτο φέρει και το δεύτερο δεν μας πειράζει. Το αντίθετο κιόλας».

Τέλος, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Τμήμα Βόλεϊ είναι αρκετά. Το κυριότερο απ’ όλα είναι το οικονομικό, μιας και δεν υπάρχει καμία βοήθεια από πουθενά και οι γονείς αποτελούν τους …χορηγούς των παιδιών τους. Εδώ και καιρό έχουν κοπεί οι επιχορηγήσεις από την Ομοσπονδία του αθλήματος και η βοήθεια σε αθλητικό υλικό. Το Κλειστό Γυμναστήριο Αλμυρού, λειτουργεί διότι το συντηρούμε τα δύο τμήματα του Γ.Σ.Α. που το χρησιμοποιούν, το μπάσκετ και το βόλεϊ.

Τέλος, οι παράγοντες του τμήματος επιθυμούν να ευχαριστήσουν την τοπική εφημερίδα «ο Λαός του Αλμυρού», για την αμέριστη στήριξη που δείχνει στην προσπάθειά τους.


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …
Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Μετά από πολύχρονη απουσία από τις εκθεσιακές δραστηριότητες το Επιμελητήριο Μαγνησίας επανέρχεται με τη διοργάνωση της…