• 24 Δεκεμβρίου, 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΘΥΕΛΛΗΣ – γράφει ο Γιώργος Τσιντσίνης – έκδοση 23/12/2012

Χρόνια πολλά

Σε 48 ώρες περίπου από σήμερα θα έχουμε αφήσει πίσω μας και τα φετινά Χριστούγεννα… Κι αν θέλετε κάποιοι να λέτε, ότι τάχα είναι τα χειρότερα της ζωής σας -λόγω της οικονομικής στριμούρας κυρίως- καλά θα κάνετε να ανακαλέσετε πάραυτα.

Ανακαλέστε διότι, κυρίες και κύριοι, Χριστούγεννα δεν είναι μόνο τα δώρα και το φαγοπότι. Είναι το πνεύμα αυτής της γιορτής, τα έθιμά της, το σμίξιμο της οικογένειας στην πατρική εστία, η ελπίδα που έρχεται μέσα μας με τη γέννηση του Χριστού, ο διάκοσμος γύρω μας και η γιορτινή ατμόσφαιρα γενικότερα, η οποία ειδικότερα φέτος προσπαθεί να ανασάνει και να σηκώσει κεφάλι, μέσα από τις «αγριάδες» και τα «αγκάθια» της κρίσης.

Ο καθένας και η καθεμιά από μας προσωπικά, η μικρή μας κοινωνία, η πατρίδα μας, όλοι μαζί τελικά, πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά, να βάλουμε πλάτες και να παλέψουμε, να διεκδικήσουμε καλύτερες γιορτές, καλύτερο ξημέρωμα, καλύτερη ζωή στο άμεσο μέλλον.

Γιορτάστε λοιπόν οικογενειακά, Ελληνικά, μονιασμένα κι αλληλέγγυα.

Χρόνια πολλά…

 

Ψύχραιμοι

Γαλβανισμένοι από τόσα βάσανα και κακουχίες οι Έλληνες, μάλλον δεν πήραν στα σοβαρά -στην πλειοψηφία τους- όλα αυτά τα ευφάνταστα και …τρομοκρατικά σενάρια περί καταστροφής του κόσμου, προχθές Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου, τάχατες…

Θες γιατί ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται (ούτε τον κατακλυσμό βεβαίως), θες γιατί αρκετοί πιστεύουν στη διαγαλαξιακή και την αιώνια υπεροχή της φυλής μας και την προστασία που μας παρέχουν υπερβατικά οι όμαιμοι Ελλάνιοι, οι Αρχαίοι Έλληνες δηλαδή, οι οποίοι ζουν, υπάρχουν και μεγαλουργούν σε άλλους πλανήτες, όπως η Ανδρομέδα, ο Σείριος και οι Πλειάδες, πάντως ελάχιστοι Έλληνες φοβήθηκαν πραγματικά για την υποτιθέμενη καταστροφή του κόσμου.

Αρκετοί μάλιστα έκαναν προκαταβολικά και χιούμορ, ισχυριζόμενοι ότι μια καταστροφή θα ήταν μια γρήγορη λύση, να τελειώνουν τα βάσανά μας με την οικονομική κρίση και τα χρέη μας, ατομικά και κρατικά.

 

Μέσ’ το ψέμα

Όπως και όλη η Ελληνική κοινωνία άλλωστε, έτσι και τα πολιτικά κόμματα της χώρας είναι χωρισμένα στα δυο, σε μνημονιακά ή αντιμνημονιακά. Καλώς ή κακώς…

Μου κάνει εντύπωση όμως, η αντιπολιτευτική στάση όλων των κομμάτων, εκτός των τριών που συγκυβερνούν, απέναντι στις εξελίξεις και ειδικότερα τις τελευταίες, σε Αθήνα και Βρυξέλλες. Όλοι αυτοί που επιτίθενται στην Κυβέρνηση δεν βρήκαν ούτε ένα καλό λόγο να πουν, ούτε για την εκταμίευση της δόσης, ούτε για τη μείωση του χρέους, την επαναγορά ομολόγων, τα πρώτα μέτρα ανάπτυξης κτλ.

Μέσα σ’ ένα πολιτικό σύστημα που καταρρέει και δίνει απεγνωσμένα μάχες οπισθοφυλακής, σε όλη του τη διαστρωμάτωση, ο «ξύλινος» λόγος και οι κομματικές σκοπιμότητες καλά κρατούν, ενώ γίνεται αισχρό εμπόριο ελπίδας, αλλά και τρομοκράτησης, σε αντιδιαστολή, με θύμα τον σαστισμένο απλό κοσμάκη.

Φαίνεται πως οι εκπλήξεις που ανέδειξαν οι απανωτές φετινές κάλπες, αλλά και τα δημοσκοπικά ευρήματα που ακολουθούν ως σήμερα, ελάχιστα μπορούν να νουθετήσουν τους πολιτικούς, που παραμένουν προσκολλημένοι στις παλιές τους επικοινωνιακές συνήθειες, σε βάρος της αλήθειας και της ειλικρίνειας, που είναι το διαρκές ζητούμενο, ειδικότερα σε καιρούς χαλεπούς σαν τον τωρινό.

Θα μου πείτε ότι δεν είναι δα και η πρώτη φορά, που ο λαός αναδεικνύεται ωριμότερος των αρχηγών του, παρά τα δεινά που σωρεύτηκαν στις πλάτες του, εξ αιτίας τους. Όμως, πώς περιμένουμε άραγε, να χτιστεί μια νέα χώρα από την αρχή, όταν αυτοί που νομοθετούν και ψηφίζουν -οι εκπρόσωποί μας- είναι ακόμη προσκολλημένοι στο παλιό και επικίνδυνο ψέμα, εκείνο που ξέρει μόνο να χαϊδεύει τα αυτιά των ψηφοφόρων τους;

Ποια Ελλάδα περιμένετε ν’ αλλάξει τελικά, με τους ίδιους Μαυρογιαλούρους;

 

Νέο κόμμα;

Την πρώτη τους κοινή εμφάνιση έκαναν το μεσημέρι της Τετάρτης, βουλευτές και στελέχη που αποχώρησαν από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, στέλνοντας επί της ουσίας το μήνυμα ότι ετοιμάζουν νέα αντιμνημονιακή κίνηση που θα κινείται στο χώρο της λαϊκής δεξιάς.

Από το Μοναστηράκι, όπου βρέθηκαν για να πιουν ένα ποτήρι κρασί, «ζυμώθηκαν» αρκετά για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και έγινε εκτενής συζήτηση για τις επόμενες κινήσεις τους, χωρίς τον Πάνο Καμμένο, τον οποίο και εγκατέλειψαν, καταγγέλλοντάς τον για διάφορους λόγους.

Στη λαϊκοδεξιά σύναξη που έγινε στην ψησταριά «ο Θανάσης», παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, οι πρωταγωνιστές των τελευταίων ημερών, οι κκ. Χρ. Ζώης, Κ. Μαρκόπουλος, Ι. Μανώλης, Ι. Κουράκος, Μιχ. Γιαννάκης και Δ. Σταμάτης, αλλά και άλλα στελέχη όπως οι κκ. Χρ. Λύτρας και Χαρ. Αποσκίτης, Ν. Δρίτσας, Θ. Μοσχοβίτης, Ν. Μπάλτας, κ.ά.

Επίσης παραβρέθηκε και ο διαγραφείς από τη Ν.Δ., βουλευτής Φθιώτιδας κ. Ν. Σταυρογιάννης, ενώ απουσίαζαν, αν και προσκλήθηκαν οι επίσης διαγραμμένοι από τον κ. Αντ. Σαμαρά, οι κκ. Ν. Νικολόπουλος, Θ. Σολδάτος και Γ. Κασαπίδης.

Τις τελευταίες ημέρες πυκνώνουν οι παρασκηνιακές ζυμώσεις στους κόλπους της ευρύτερης κεντροδεξιάς παράταξης για το ενδεχόμενο της δημιουργίας ενός νέου αντιμνημονιακού, λαϊκοδεξιού κόμματος, όπως περιγράφει το «Βήμα», απ’ όπου και το σχετικό παραπολιτικό ρεπορτάζ.

Ήδη, με την κρίση στους Ανεξάρτητους Έλληνες απελευθερώθηκαν δυνάμεις στον χώρο της αντιμνημονιακής λαϊκής Δεξιάς και αυξήθηκε έντονα η κινητικότητα, ενώ ενισχύεται, από διάφορες πλευρές, το σενάριο της ίδρυσης ενός νέου κόμματος, στα δεξιά της ΝΔ, που θα λειτουργήσει σαν ανάχωμα για τους δεξιούς ψηφοφόρους, ώστε να μην καταφύγουν είτε στον ΣΥΡΙΖΑ είτε στη Χρυσή Αυγή.

Συγκεκριμένες αποφάσεις, όπως είναι αυτονόητο, δεν ελήφθησαν στη συγκεκριμένη σύναξη των βουλευτών και των στελεχών, αλλά ήταν σαφές πως έγινε για να στείλει ένα μήνυμα πως κάτι …μαγειρεύεται και δεν πρόκειται να ιδιωτεύσουν. «Προχωράμε» ήταν το μήνυμα που έστειλαν, όπως έλεγε μετά ο κ. Μαρκόπουλος.

 

Μπράβο τους

Μεγάλες ποσότητες τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης προσέφεραν στην εθελοντική ομάδα της «Αλληλεγγύης» ο Κυνηγετικός Σύλλογος και ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Αλμυρού.

Μέλη του Συλλόγου Φίλων Μουσικής μοίρασαν επίσης απευθείας τρόφιμα σε άπορες οικογένειες, ενώ -παράλληλα με την «Αλληλεγγύη»- ενίσχυσαν και τα Σπίτια Γαλήνης της περιοχής μας.

Επαινετές πρωτοβουλίες, που αθροίζονται σε άλλες γενναίες προσφορές ανώνυμων συμπολιτών μας, αυτές τις γιορτινές μέρες, γεγονός που επιτρέπει στους εθελοντές να καλύψουν διεξοδικά τις ανάγκες σίτισης πολλών απόρων οικογενειών στον Αλμυρό.

Αυξημένες είναι και οι προσφορές τροφίμων από άλλους καταναλωτές, στα ειδικά καλάθια της «Αλληλεγγύης», κοντά στα ταμεία δυο super markets του Αλμυρού: των Αδελφών Μπούρχα και του Αρβανιτίδη.


Σχετικά Άρθρα

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

Δεν έλειψαν και φέτος οι παραβιάσεις σε σπίτια στον Αλμυρό τις ημέρες του παζαριού. Σε μία…
32 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία της Σούρπης!

32 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία της Σούρπης!

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η 4 εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 5 Σεπτεμβρίου…
Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Η Α’ Τοπική αρχίζει στις 21-22 Σεπτεμβρίου, η Β’ στις 28-29 Σεπτεμβρίου και η Γ’ στις…