• 18 Δεκεμβρίου, 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΘΥΕΛΛΗΣ – γράφει ο Γιώργος Τσιντσίνης – έκδοση 16/12/2012

Εμπρός λοιπόν…

Ωραία…

Το πρόγραμμα επαναγοράς των ελληνικών ομολόγων πέτυχε, έχουμε ήδη καταπιεί αμάσητο της ψυχής μας τον τάραχο, με τα επώδυνα μέτρα του Μνημονίου Νο 3 και -τελικώς- η πολυπόθητη δόση εκταμιεύεται πλέον (49,1 δισ. ευρώ, σταδιακά από σήμερα μέχρι το Μάρτιο), για να σκορπιστεί (μερικώς) «στων Ψαρών την ολόμαυρη ράχη…»

Άντε να δούμε επιτέλους και την ανάκαμψη που μας έχουν τάξει, να εισβάλει (με τη διαδικασία του …κατεπείγοντος) στην οικονομική και την κοινωνική μας ζωή, γιατί -ω λεβέντες της εξουσίας- ειλικρινά δεν πάει άλλο, δεν πάει παραπέρα, διότι «μας πήρε ο διάολος τον …πατέρα».

Πρωτίστως και έκαστος εφ’ ω ετάχθη, να αφήσουμε πάραυτα στην άκρη τα μαγκιλίκια των σκοπιμοτήτων (πολιτικών τε συνδικαλιστικών και κοινωνικών), να πάψουν παντού οι μάχες οπισθοφυλακής για όλα τα σκανδαλώδη κεκτημένα, να παταχθεί κατακέφαλα η ρεμούλα, η διαφθορά και η σήψη, έτσι ώστε να στρωθούμε φιλότιμα και μονιασμένα στη δουλειά, για να φτιάξουμε τη χώρα μας από την αρχή, πιστοί στην παράδοση που βρίθει από «Ελληνικά θαύματα», τα οποία όμως δεν έγιναν ως δια μαγείας, αλλά μετά από κόπους, θυσίες, ιδρώτα και αίμα.

 

Λαχανιασμένα

Θα μου πείτε ότι «έχετε ξαναδεί στο παρελθόν το ίδιο έργο», αλλά το πόσο «λαχανιασμένα» θα είναι τα φετινά Χριστούγεννα δεν θα έχει προηγούμενο.

Όπου υπάρξουν δώρα σε μισθούς και συντάξεις (πετσοκομμένα βεβαίως – βεβαίως) είναι σίγουρο ότι θα κατατεθούν στο βενζινοπώλη ή τον ξυλέμπορο, για να εξασφαλιστούν λίγα καύσιμα και να ‘ναι ζεστά τα σπίτια τις χρονιάρες μέρες.

Πρώτα λοιπόν θα ζεσταθεί το …κοκαλάκι μας και μετά θα φροντίσουμε να γεμίσουμε το γιορτινό τραπέζι με τα παραδοσιακά καλούδια του.

Τα …ρέστα -αν υπάρξουν- θα διατεθούν σε κάποια ρούχα, παπούτσια και μικρο-δώρα.

Τι θα γίνει όμως με τις σβηστές καμινάδες των ανέργων και τα άδεια πιάτα των μοναχικών;

Ναι… Γι’ αυτούς που ζουν δίπλα μας, απέναντί μας, ανάμεσά μας, γράφω και ξέρω καλά, ότι κανένας χορτάτος δεν θα φχαριστηθεί την μπουκιά του, αν δεν δώσει κάτι δίπλα, από το δικό του υστέρημα.

Οι καιροί μας φέρνουν τους ανθρώπους πιο κοντά και, επειδή πονάμε εμείς οι ίδιοι, μπορούμε πιο εύκολα, πιο ευδιάκριτα, να καταλάβουμε τον πόνο του άλλου.

Η κρίσιμη, σημαντική (όσο και μεγαλειώδης) ανθρωπιά του καθενός μας πρέπει να ξεχυθεί στα δύσκολα μονοπάτια της καθημερινής ανάγκης, για να υπηρετήσει μια κοινωνία που πάσχει και παθαίνει, μαραζώνει και αυτοκτονεί.

Σ’ αυτή τη ζοφερή ελληνική πραγματικότητα, εμείς οι ντόπιοι έχουμε ευκολότερη δουλειά να κάνουμε. Ο στόχος μας μικρός, αλλά διόλου ευκαταφρόνητος… Ποιός; Τις φετινές γιορτές κανείς να μην πεινάσει, κανείς να μην παγώσει στον Αλμυρό και στην περιοχή του.

Ο Θεός ευλόγησε και φέτος τις σοδειές μας, η εύφορη γη μας δίνει απλόχερα τους καρπούς της, άρα έχουμε πιο εύκολους τρόπους για ψωμί και το προσφάι μας. Ας κοιτάξουμε λοιπόν και τον διπλανό μας.

Όλοι από λίγο, μπορούμε να κάνουμε πολλά…

 

Λίγα «σπίτια»

Είναι τώρα καιρός που ήθελα και δημόσια να διερωτηθώ, τι σκοπούς εξυπηρετούν, τι προσφέρουν στην πολιτική και στους συν-έλληνες όλα αυτά τα «ενδιάμεσα» απο-κόμματα, που προέκυψαν από τις φετινές απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις.

Η κασκαρίκα του Καμμένου και η αιφνίδια ημι-διάλυση του δικού του κόμματος, αποκάλυψε τα «γυάλινα πόδια» στα οποία πατούν τέτοιοι πολιτικοί σχηματισμοί, αλλά και των συνονθύλευμα στελεχών στο οποίο στηρίχτηκαν, για να κάνουν τα πρώτα τους ρεβά βήματα στην πολιτική κονίστρα.

Είναι προφανές, ότι τέτοιοι αρχηγοί και τέτοια στελέχη, συμπήσουν παρόμοιες ομαδικές …απόπειρες, κινούμενοι μόνο από προσωπικές φιλοδοξίες ή ποιούν την ανάγκη – φιλοτιμία, αποκλειστικά για την προσωπική πολιτική τους διάσωση.

Αλλά, όπως ακριβώς είναι «καταραμένος τόπος τα λίγα σπίτια», έτσι αποδεικνύεται αυτοκαταστροφικό και το κόμμα με τα λίγα στελέχια.

Όλα του γάμου δύσκολα κι η νύφη γκαστρωμένα, θα λέγαμε…

 

Μικρό μπιτόνι

«Δεν μπορούμε να έχουμε παράπονο», γράφει ο Παντελής Μπουκάλας στην «Καθημερινή».

«Εκτός από τις «θεσμικές» διασώσεις, υπάρχουν κι εκείνες που τις χρωστάμε στο φημισμένο «ελληνικό δαιμόνιο». Η πιο φρέσκια έχει το όνομα του φυσικού αερίου και την οσμή του πετρελαίου. Κατά διαβολική (ή σαδιστική) σύμπτωση, ενώ πάμπολλοι αδυνατούν να αγοράσουν πετρέλαιο για να ξεχειμωνιάσουν, η μικρή οθόνη της τηλεόρασης και του υπολογιστή, καθώς και πολλά πρωτοσέλιδα κατακλύστηκαν από πετρελαιοπηγές και αγωγούς. Αλλά και από δολάρια. Και όχι σε τίποτα αστεία δισ. πια. Αλλά σε τρισ.: 1,3 τρισ. δολάρια…

Καθαρίζουμε το δικό μας χρέος, της Κύπρου και όλων των pigs και μας περισσεύουν τα πλούτη του Μίδα.

Στο ενδιάμεσο πληροφορηθήκαμε ότι το υπέδαφός μας φυλάει εκατοντάδες εκατομμύρια τόνους ουρανίου, οσμίου, λανθανίου κτλ., που αρκούν για να ζήσουμε εμείς καλά και πολύ – πολύ καλύτερα οι επόμενες είκοσι γενιές Ελλήνων.

Όλα αυτά τα εύηχα -πλην αστήρικτα- επιβάλλουν να φερθούμε τώρα όπως ορίζει η νεότευκτη παροιμία: Όπου ακούς πολύ πετρέλαιο, κράτα και μικρό μπιτόνι.»

 

Θέλει προσοχή

Τι σας έγραφα τις προάλλες, για τους αρχάριους χρήστες του internet (άντρες ή γυναίκες), που φλερτάρουν ή ψάχνουν ερωτικούς-ές συντρόφους στο διαδίκτυο; Αυτή η δράση εισάγει νέα ήθη, νέες «περπατησιές», αλλά και νέα …εγκλήματα, ενώ συχνά απειλεί την υπόληψη πολλών και βάζει σε δοκιμασία την προσωπική και οικογενειακή ζωή κάποιων θυμάτων.

Διαβάστε λοιπόν την είδηση:

«Θύμα εκβιασμού από 36χρονη, που γνώρισε το καλοκαίρι μέσα από «ροζ» ιστοσελίδα στο διαδίκτυο, έπεσε ένας Έλληνας, ο οποίος κατάφυγε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να γλιτώσει.

Όπως κατήγγειλε ο παθών, είχε συνευρεθεί με την γυναίκα, την οποία βρήκε σε αγγελία, χωρίς να γνωρίζει τα στοιχεία της, στις αρχές Αυγούστου, αλλά όταν διέκοψε την επικοινωνία και τις προσωπικές τους συναντήσεις, η γυναίκα άρχισε να του τηλεφωνεί επανειλημμένα και να του στέλνει γραπτά μηνύματα στο κινητό του τηλέφωνο (sms) και στο facebook, με απειλητικό και υβριστικό περιεχόμενο, ενώ απαιτούσε εκβιαστικά χρήματα.

Από την αστυνομική έρευνα, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο διενέργειας προκαταρκτικής ποινικής εξέτασης, μετά από σχετική εισαγγελική παραγγελία, εξακριβώθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας και η διεύθυνση διαμονής της 36χρονης, η οποία συνελήφθη και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της για απόπειρα εκβίασης, εξύβριση και απειλή.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι της και κατά την αυτοψία στον ηλεκτρονικό υπολογιστή και στα κινητά τηλέφωνα, που βρέθηκαν στον χώρο, ταυτοποιήθηκε ως η αποστολέας των επίμαχων μηνυμάτων.»

Άρα, λοιπόν και επομένως, αυτό το ηδυπαθές «σπορ» θέλει προσοχή, γιατί είναι άκρως επικίνδυνο.


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …
Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Μετά από πολύχρονη απουσία από τις εκθεσιακές δραστηριότητες το Επιμελητήριο Μαγνησίας επανέρχεται με τη διοργάνωση της…