• 14 Δεκεμβρίου, 2012

Με το Άναμμα του Δέντρου ο Αλμυρός μπήκε στα Χριστούγεννα

Με το Άναμμα του Δέντρου ο Αλμυρός μπήκε στα Χριστούγεννα

Αψήφησαν το κρύο και έδωσαν το παρών εκατοντάδες πολίτες του Αλμυρού, στο άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου που έχει τοποθετηθεί στην Πλατεία της πόλης, το βράδυ της Παρασκευής, 14 Δεκεμβρίου.

Μικροί και μεγάλοι δεν έδειξαν να πτοούνται από τις χαμηλές θερμοκρασίες, ντύθηκαν ζεστά, φόρεσαν τους σκούφους του Άη Βασίλη, έπαιξαν καραμελοπόλεμο, είπαν τα κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια μαζί με τη Χορωδία, φωτογραφήθηκαν με τους δύο Άη Βασίληδες και θαύμασαν το δέντρο που στήθηκε με μεράκι από τους υπαλλήλους του Δήμου. Κάποιοι άλλοι επέλεξαν μία βόλτα με το καρουζέλ και το τρενάκι…

Αγγελάκια, ξωτικά, βοηθοί του Άη Βασίλη με το ξύλινο χωριό του, γέμισαν την Πλατεία και οι μελωδίες των Χριστουγέννων κατέκλυσαν τις καρδιές όσων επέλεξαν να δώσουν το παρών στη Γιορτή που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Αλμυρού, το Επιμελητήριο, η Ένωση Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων και ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης και Διασκέδασης Επαρχίας Αλμυρού.

Πριν το άναμμα του Δέντρου, από τις 5 το απόγευμα, είχε ξεκινήσει η μεγάλη Χριστουγεννιάτικη παρέλαση στην οποία έλαβαν μέρος η μπάντα και η παιδική χορωδία του Δήμου Αλμυρού, πλαισιωμένες από ομάδες μαθητών  Σχολείων του  Αλμυρού, Αγιο- Βασίληδων και «αγγέλων», μεταφέροντας το γιορτινό κλίμα στις γειτονιές της πόλης και στην Αγορά.

Σύμφωνα με το πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, αύριο Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, στις το 10 το «ταχυδρομείο» του Άη Βασίλη θα δεχτεί τα γράμματα των παιδιών που για πρώτη φορά φέτος θα απαντηθούν και θα ξαναμοιραστούν σε όλα τα παιδιά. Το εργαστήριο Ζαχαροπλαστικής –με την πολύτιμη συνδρομή του Συλλόγου Σαρακατσαναίων «η Στάνη»  Ευξεινούπολης και Περιχώρων- ξεκινά στις 10 ακριβώς το πρωί όπου μικροί και μεγάλοι θα επιχειρήσουν να φτιάξουν μελομακάρονα και κουραμπιέδες.

Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, στις 10 το πρωί ένα τεράστιο εργαστήρι Κεραμικών κατασκευών, θα στηθεί στο «εργαστήρι των θαυμάτων», όπου μικροί και μεγάλοι θα κατασκευάσουν χριστουγεννιάτικα στολίδια με τα οποία θα διακοσμήσουν στη συνέχεια το σπίτι του Άη Βασίλη.


Σχετικά Άρθρα

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

Δεν έλειψαν και φέτος οι παραβιάσεις σε σπίτια στον Αλμυρό τις ημέρες του παζαριού. Σε μία…
32 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία της Σούρπης!

32 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία της Σούρπης!

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η 4 εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 5 Σεπτεμβρίου…
Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Η Α’ Τοπική αρχίζει στις 21-22 Σεπτεμβρίου, η Β’ στις 28-29 Σεπτεμβρίου και η Γ’ στις…