• 10 Δεκεμβρίου, 2012

Πολλές οι Αλμυριώτικες συμμετοχές για το πρόγραμμα «Πολίτες εν Γνώσει» – Μέχρι την Παρασκευή 14/12 οι εγγραφές

Απέμειναν λίγες κενές θέσεις για το πρόγραμμα «Πολίτες Εν Γνώσει» -φορέας υλοποίησης εκπαιδευτικών Προγραμμάτων με την υποστήριξη του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου του Δήμου- που φέρνει το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο στον Αλμυρό, με σύνολο δώδεκα διαλέξεων στην ενότητα της «Ψυχολογίας».

Οι σπουδαστές που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το τμήμα της Ψυχολογίας θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αξιόλογους επιστήμονες – ακαδημαϊκούς από το χώρο της ψυχολογίας, και της ψυχοθεραπείας, οι οποίοι μέσα από 12 διαλέξεις θα αναφερθούν σε ζητήματα της προσωπικής, οικογενειακής και κοινωνικής ζωής. Στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο μπορούν να εγγραφούν όλοι οι πολίτες, χωρίς καμία ηλικιακή ή εκπαιδευτική διάκριση.

Οι εγγραφές ολοκληρώνονται την ερχόμενη Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου στο γραφείο που έχει παραχωρήσει ο Δήμος Αλμυρού στο Δημαρχείο της πόλης καθημερινά και λειτουργεί από τις 4 έως τις 7 το απόγευμα.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίζουν αντίγραφο της ταυτότητάς τους, μία πρόσφατη φωτογραφία, καθώς και 50 ευρώ που είναι το συνολικό κόστος του προγράμματος από Ιανουάριο έως και τον Απρίλιο του 2013, ενώ οι ευπαθείς ομάδες (άνεργοι, πολύτεκνοι και άτομα με κινητικές δυσκολίες) θα συμμετέχουν με το ποσό των 30 ευρώ.

Για τυχόν απορίες ή διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά στο 80.111.70.111(αστική χρέωση), στο 24210 77433 ή με email: politesengnosei@gmail.com.

 

Τα θέματα των διαλέξεων

Θυμίζουμε τις διαλέξεις του προγράμματος της Ψυχολογίας που αρχίζουν στις 31 Ιανουαρίου 2013:

30.1.13, Σταύρου Δήμητρα, Ψυχολόγος,  Δραματοθεραπεύτρια «Απιστία: Το νόημά της και η διαχείριση της κρίσης στο ζευγάρι…»

6 Φεβρουαρίου, Σκαλή Δώρα, Ψυχολόγος- Ψυχοθεραπεύτρια, MSc, PhD. at Πανεπιστήμιο Αθηνών- Τμήμα Φ.Π.Ψ.- Τομέας Ψυχολογίας- Πρόγραμμα Ψυχολογίας «Λειτουργικά όρια – συνέπειες στη συμπεριφορά των παιδιών»

13 Φεβρουαρίου, Χρηστάκης Νικόλας, Καθηγητής Κοινωνικής Ψυχολογίας Τομέας Ψυχολογίας της Επικοινωνίας, Επικοινωνιακών Πρακτικών και Σχεδιασμού Τμήμα Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε., Ε.Κ.Π.Α.  «Αγάπη και μίσος, φιλία και έχθρα: φανερές και κρυφές όψεις των σχέσεων».

20.2., Ασκητοπούλου Βάσω, Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια, Επιστημονική υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης των εξαρτήσεων Θεσσαλονίκης «Ελπίδα» «Οι συγκρούσεις στην οικογένεια».

27.2., Χουλιαρός Δημήτρης, Υπεύθυνος ΚΕΔΔΥ Λάρισας, «Μαθησιακές Δυσκολίες»

6 Μαρτίου, Χαλάτσης Παναγιώτης,  Σχολικός Σύμβουλος, Διδάκτωρ Ψυχολογίας, «Επικίνδυνα παιδιά ή παιδιά που κινδυνεύουν;»

20 Μαρτίου, Γιαννούσης Γιώργος, Ψυχοθεραπευτής, Οικογενειακός θεραπευτής, Σύμβουλος εξαρτήσεων, Διδάκτωρ του Π.Θ. «Οικογένεια και νέες μορφές γονεϊκότητας».

27.3., Βαλομάνδρα Αθηνά, Ψυχολόγος, Συστημική ψυχοθεραπεύτρια, «Κρίση, Μέσα και  Έξω…»

3 Απριλίου, Τόπα Μαρία, Ψυχολόγος, Υπεύθυνη ΚεΣυΣΕ, Υποψήφια Διδάκτωρ Π.Θ. «Ενδο-οικογενειακή Βία»

11 Απριλίου, Χατζηνικολάου Σοφία, Σχολική Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης «Διαχειρίζοντας τις απώλειες στη ζωή μου».


Σχετικά Άρθρα

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας στην Α’ Τοπική

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας στην Α’ Τοπική

Από τις 14 Απριλίου όταν ολοκληρώθηκε η μεγάλη κατηγορία της περασμένης σεζόν, μέχρι το Σάββατο 21…
Χρ. Μπουκώρος: «Αναγκαίο βήμα η σύμβαση για το έργο αγωγού της λιμνοδεξαμενής Ξηριά Αλμυρού»

Χρ. Μπουκώρος: «Αναγκαίο βήμα η σύμβαση για το έργο αγωγού της λιμνοδεξαμενής Ξηριά Αλμυρού»

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, κάλεσε σήμερα Τετάρτη (18/9) τον βουλευτή Μαγνησίας Χρήστο Μπουκώρο…
Χρ. Τριαντόπουλος: Ξεκινά η κατασκευή του αγωγού της λιμνοδεξαμενής Ξεριά ύψους 3,6 εκατ. ευρώ στον Αλμυρό

Χρ. Τριαντόπουλος: Ξεκινά η κατασκευή του αγωγού της λιμνοδεξαμενής Ξεριά ύψους 3,6 εκατ. ευρώ στον Αλμυρό

Την Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2024, υπεγράφη στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, υπό τον Υπουργό Υποδομών και…