• 26 Νοεμβρίου, 2012

Ορκίστηκαν νέες εθελόντριες στον Ερυθρό Σταυρό Αλμυρού

Ορκίστηκαν νέες εθελόντριες στον Ερυθρό Σταυρό Αλμυρού

Την περασμένη Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012, πραγματοποιήθηκε η Ορκωμοσία των νέων εθελοντών Ε.Ε.Σ. και έδωσαν υπόσχεση για πίστη στα ανθρώπινα ιδεώδη, προστασία της υγείας και της ζωής των συνανθρώπων μας, σεβασμό στην ανθρώπινη προσωπικότητα, εθελοντική προσφορά χωρίς διάκριση εθνικότητας φυλής θρησκείας κοινωνικής τάξης η πολιτικής τοποθέτησης.

Όπως μας ενημερώνει σχετικό δελτίο Τύπου που λάβαμε από την Περιφερειακή Επιτροπή Ε.Ε.Σ. Αλμυρού, «ο Πρόεδρος, Δημήτρης Κουρκούμπας, έκανε μία εκτενή αναφορά στον ιδρυτή του Ε.Σ. τον Ερρίκο Ντυνάν και πως επέδρασε στην ψυχή του και στον χαρακτήρα του ο τρόπος με τον οποίο τον μεγάλωσαν οι  ευσεβείς γονείς του. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η ιδέα του Ε.Σ. γεννήθηκε στο πεδίο της μάχης του Σολφερίνο ενός ιταλικού χωριού (όπου Γάλλοι και Αυστριακοί πολεμούσαν κατά των Ιταλών) χάρις στην πίστη τη δραστηριότητα και την  αυτοθυσία του Ερρίκου Ντυνάν. Όταν αντίκρισε τραυματισμένους και μισοπεθαμένους στρατιώτες εγκαταλελειμμένους μετά από τη μάχη, οργάνωσε μια ομάδα από γυναίκες του χωριού για να τους περιθάλψουν. Αργότερα στο βιβλίο του (Αναμνήσεις από το Σολφερίνο) έγραψε. Δεν θα ήταν δυνατόν να δημιουργήσουμε συλλόγους βοηθείας με σκοπό να φροντίζουν τους τραυματίες σε καιρό πολέμου με πρόθυμους αφοσιωμένους και απόλυτα ειδικευμένους εθελοντές; Από αυτό το όραμα ξεκίνησε πριν από 148 χρόνια ολόκληρο το κίνημα του Ε.Σ.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο έργο των εθελοντών του Αλμυρού που με περίσσεια αγάπης προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην περιοχή μας από το 1993 κάνοντας πράξη τις θεμελιώδεις αρχές του Ερυθροσταυρικού κινήματος  που είναι Ανθρωπισμός – Αμεροληψία – Ουδετερότητα – Ανεξαρτησία – Εθελοντισμός – Ενότητα – Παγκοσμιότητα. Ευχήθηκε στους νέους εθελοντές να έχουν πάντα την ίδια φλόγα αγάπης για τον άνθρωπο και να αγωνίζονται για την καταπολέμηση της φτώχειας και της δυστυχίας και να κρατάνε ζωντανά  τα Ερυθροσταυρικά ιδεώδη στην περιοχή μας. Τέλος, έγινε η απονομή των πτυχίων στις εθελοντές και επίσης προαγωγές σε παλιές εθελοντές για τη ν προσφορά τους τιμώντας τους με αυτόν τον τρόπο ο Ε.Ε.Σ.

Την όλη εκδήλωση παρουσίασε η υπεύθυνη για την Περιφερειακή Επιτροπή Αλμυρού κ. Γιαλαμά Κλητεία, νοσηλεύτρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πατέρας Ευστάθιος, ο Δήμαρχος Αλμυρού Χατζηκυριάκος Ευάγγελος, ο Αντιδήμαρχος Αθανάσιος Σαρρής, ο Πρόεδρος του  τμήματος Ε.Ε.Σ. Βόλου Δημήτριος Κουτρούμπας  και μέλη του τμήματος Ε.Ε.Σ. Βόλου και πλήθος κόσμου».

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ε.Ε.Σ. ΑΛΜΥΡΟΥ


Σχετικά Άρθρα

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

Δεν έλειψαν και φέτος οι παραβιάσεις σε σπίτια στον Αλμυρό τις ημέρες του παζαριού. Σε μία…
32 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία της Σούρπης!

32 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία της Σούρπης!

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η 4 εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 5 Σεπτεμβρίου…
Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Η Α’ Τοπική αρχίζει στις 21-22 Σεπτεμβρίου, η Β’ στις 28-29 Σεπτεμβρίου και η Γ’ στις…