• 19 Νοεμβρίου, 2012

Στα πεταχτά – γράφει ο Γιώργος Τσιντσίνης – έκδοση 18/11/2012

Στα πεταχτά – γράφει ο Γιώργος Τσιντσίνης – έκδοση 18/11/2012

Εδώ που έχει φτάσει το πράγμα, με την πάνδημη φτώχεια στην Ελλάδα, δεν μπορεί παρά ν’ αρχίσει να ξαστερώνει. Δεν μπορεί να πάει άλλο έτσι ή δεν μπορεί να πάει πιο κάτω. Η Ελληνική κοινωνία έχει φτάσει από καιρό στα όρια της…

Τρεις χιλιάδες και πλέον αυτόχειρες συμπατριώτες μας, θύματα της οικονομικής κρίσης,  είναι ίσως περισσότεροι από όσους θα χάναμε σ’ έναν κανονικό πόλεμο. Κι αν συνυπολογίσει κανείς, όσους χάνονται καθημερινά από ελλιπή περίθαλψη, υποσιτισμό, μελαγχολία κτλ., ο απολογισμός είναι μεγαλύτερος και πιο τραγικός.

 

Όπως το είχαμε προβλέψει… Αυτόν τον μήνα, τα καθημερινά οικογενειακά έξοδα, αλλά κυρίως οι αυξημένες δαπάνες για την οικιακή θέρμανση, έχουν «στεγνώσει» τα περισσότερα πορτοφόλια, ακόμη κι από τα φραγκο-δίφραγκα.

 

Είναι τόση η αναδουλειά στην αγορά, που όχι μόνο πελάτης δεν μπαίνει επί ημέρες, σε πολλές επιχειρήσεις, αλλά ούτε τηλέφωνο δεν χτυπάει.

 

«Η πρόοδος που έχει σημειώσει η Ελλάδα όσον αφορά την δημοσιονομική της προσαρμογή είναι ιστορική στην οικονομική ιστορία», είπε από την Αθήνα ο Τσαρλς Νταλάρα «και οφείλεται στις θυσίες του ελληνικού λαού, που -παρά την κόπωση που έχουν- δείχνουν αποφασιστικότητα να ξαναχτίσουν την οικονομία τους.» Ο κ. Νταλάρα τόνισε επανειλημμένα, ότι στην Ελλάδα χρειάζεται να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στην ανάπτυξη και λιγότερη στις πολιτικές λιτότητας, στέλνοντας μηνύματα προς τους δανειστές μας.

 

Έχω βαρεθεί να βλέπω ανθρώπους, που προβλήθηκαν επαρκώς από την εφημερίδα μας, ευεργετήθηκαν θα έλεγα, κατά κάποιον τρόπο, αλλά μόλις αρνηθούμε να τους κάνουμε κάποιο συγκεκριμένο επικοινωνιακό χατίρι, για λόγους αρχών, στρέφονται εναντίον μου και βγάζουν όση χολή και όξος επιμελώς έκρυβαν, ως χθες. Κι όσο κι αν έχω συνηθίσει να αντιμετωπίζω ευεργετηθέντες αχάριστους, δεν μπορεί παρά κάθε φορά να λυπάμαι (για λογαριασμό τους) και να πικραίνομαι. Δυστυχώς, υπάρχουν πολλοί που, μπροστά στα μικροσυμφέροντά τους, τυφλώνονται και ασχημονούν.

 

-Μπαμπά, τι θα μου πάρεις για τα Χριστούγεννα;

-Τα λεφτά από τα κάλαντα.

 

-Τι θέλεις να σου φέρει φέτος ο Αη-Βασίλης;

-Τρεις ώρες το πρωί και τρεις ώρες το βράδυ, αναμμένο καλοριφέρ.

 

Ακούστε διαδόσεις… Η ΔΕΗ, λέει, θα στέλνει πλέον τους λογαριασμούς της σε χαρτί …φωσφοριζέ, για να μπορούν να τους διαβάζουν στο σκοτάδι, όσοι έχουν κομμένο το ηλεκτρικό ρεύμα.

 

«Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν κακό, αλλά εξαιτίας εκείνων που τους κοιτάζουν, χωρίς να κάνουν τίποτε.» (Αϊνστάιν)

 

Αν είναι να μπει ταρίφα στα Νοσοκομεία 25 ευρώ, ας μπει τουλάχιστον κατά την …έξοδο. Να έχει κι ο γιατρός ένα επιπλέον κίνητρο, να σε βγάλει …ζωντανό.


Σχετικά Άρθρα

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

Δεν έλειψαν και φέτος οι παραβιάσεις σε σπίτια στον Αλμυρό τις ημέρες του παζαριού. Σε μία…
32 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία της Σούρπης!

32 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία της Σούρπης!

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η 4 εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 5 Σεπτεμβρίου…
Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Η Α’ Τοπική αρχίζει στις 21-22 Σεπτεμβρίου, η Β’ στις 28-29 Σεπτεμβρίου και η Γ’ στις…