• 19 Νοεμβρίου, 2012

ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΞΕΙΝΟΥΠΟΛΗΣ

ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΞΕΙΝΟΥΠΟΛΗΣ

Μέσα σε κλίμα ευλάβειας και προσευχής παρακολούθησαν οι μαθητές  και οι καθηγητές του Γυμνασίου Ευξεινούπολης την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012, στον ιερό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ευξεινούπολης, μια ιδιαίτερη Θεία Λειτουργία. Μια υποδειγματική Θεία Λειτουργία  την οποία πραγματοποίησαν οι πατέρες Γεώργιος Μπέκας και Ευστάθιος Βαρβαρέλης. Μια ανοικτή Θεία Λειτουργία κατά την οποία ο πατήρ Γεώργιος Μπέκας εξήγησε στους μαθητές και καθηγητές  όλο το τελετουργικό από τον Όρθρο ως το τέλος της Θείας Λειτουργίας. Ενημέρωσε τους μαθητές τι συμβολίζει το κάθε κομμάτι από τα άμφια που φοράνε οι ιερείς, εξήγησε αναλυτικά κάθε κίνηση του ιερέα που τελεί τη Θεία Λειτουργία, έτσι ώστε  οι μαθητές κάθε φορά που παρακολουθούν μια Θεία Λειτουργία στην εκκλησία να καταλαβαίνουν τι ακριβώς γίνεται, τι ύμνοι ψέλνονται και γιατί, ώστε να συμμετέχουν και να προσεύχονται στο Θεό συνειδητά.

Οι μαθητές και οι καθηγητές ενθουσιάστηκαν και παρακολούθησαν ακούραστα και με ζωηρό ενδιαφέρον αυτή την ιδιαίτερη και υποδειγματική Θεία Λειτουργία. Έμαθαν λεπτομέρειες που κάθε πιστός πρέπει να γνωρίζει όταν μπαίνει στην εκκλησία και παρακολουθεί μια Θεία Λειτουργία. Οι ιερείς στο τέλος αφού ευχαρίστησαν τους μαθητές για την προσοχή τους, τους προσέφεραν μαζί με το αντίδωρο και ένα γλύκισμα.

Οι μαθητές, οι καθηγητές και η Διευθύντρια του Γυμνασίου Ευξεινούπολης ευχαριστούν θερμά τους ιερείς που κουράστηκαν για την οργάνωση και παρουσίαση της ιδιαίτερης αυτής Θείας Λειτουργίας, πατέρες Γεώργιο Μπέκα και Ευστάθιο Βαρβαρέλη καθώς επίσης και τους ιεροψάλτες που έψαλλαν. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον πατέρα Γεώργιο Μπέκα για την αναλυτική παρουσίαση και επεξήγηση όλου του τελετουργικού μέρους της Θείας Λειτουργίας.


Σχετικά Άρθρα

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

Δεν έλειψαν και φέτος οι παραβιάσεις σε σπίτια στον Αλμυρό τις ημέρες του παζαριού. Σε μία…
32 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία της Σούρπης!

32 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία της Σούρπης!

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η 4 εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 5 Σεπτεμβρίου…
Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Η Α’ Τοπική αρχίζει στις 21-22 Σεπτεμβρίου, η Β’ στις 28-29 Σεπτεμβρίου και η Γ’ στις…