• 19 Νοεμβρίου, 2012

ΜΕ ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΦΙΛΩΝ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΑΝΑΒΡΑΣ

ΜΕ ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΦΙΛΩΝ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΑΝΑΒΡΑΣ

Για τον εμπλουτισμό της Βιβλιοθήκης της Ανάβρας, αλλά και τις ομιλίες που κάνει ο Πρόεδρός της «Ανάβρα-ΖΩ» Δημήτρης Τσουκαλάς, μάς ενημερώνει δελτίο Τύπου που λάβαμε και δημοσιεύουμε από την παραπάνω ΜΚΟ. Αναλυτικά, αναφέρει τα παρακάτω: 

«Τον τελευταίο καιρό οι μικροί –αλλά και οι λίγοι ενήλικες- αναγνώστες της Βιβλιοθήκης Ανάβρας βρίσκονται συνεχώς προ ευχάριστων εκπλήξεων. Κάθε μήνα σχεδόν έχουμε και μια δωρεά βιβλίων ή/και DVDs από φίλους και φίλες, χορηγούς -μερικοί κατάγονται από την Ανάβρα- προς τη Βιβλιοθήκη μας, η οποία, όπως είναι γνωστό, λειτουργεί με την εθελοντική προσφορά μελών της ΑΝΑΒΡΑ-ΖΩ.

Εκτός από την προσφορά βιβλίων και εκατοντάδων DVDs το καλοκαίρι από τα μέλη του ΣΕΟ (Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού) που κατασκήνωσαν στην Ανάβρα, βιβλία πρόσφεραν η κα Χρυσούλα Καρακώστα, η κα Δωροθέα Γιαννίση και η κα Ρίτα Κανατούλα, που κατάγεται από το χωριό. Συγχωριανοί μας επίσης είναι και η κα Ριζούλα Ζαγγανά και ο κ. Χρήστος Αλεξανδράκης που δώρησαν DVDs και βιβλία, ο τελευταίος μάλιστα για πολλοστή φορά.

Είναι μεγάλη η χαρά, των παιδιών ιδίως, όταν αντικρίζουν τις κούτες με τα βιβλία, και μεγάλη η ανυπομονησία τους μέχρι να ολοκληρωθεί η καταχώριση στη βάση δεδομένων, ώστε να μπορούν να τα δανειστούν. Ευχαριστούμε και εκ μέρους των παιδιών τούς δωρητές, δημόσια αυτή τη φορά, και ευχόμαστε η πράξη τους αυτή να βρει μιμητές. Είναι μια πράξη με ιδιαίτερη σημασία και δυναμική, είναι μια επένδυση για το μέλλον των παιδιών και της Ανάβρας.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι η Βιβλιοθήκη Αντωνίου –κυρίως για παιδιά- λειτουργεί και ως χώρος δημιουργικής απασχόλησης, δύο φορές την εβδομάδα -Τρίτη και Σάββατο- και έχει ένα σταθερό κοινό 10-15 «φανατικών» αναγνωστών. Η «Πτέρυγα Ματίκα» για ενήλικες λειτουργεί κάθε Σάββατο και το κοινό της είναι κυρίως μαθητές/τριες Γυμνασίου και Λυκείου.

 

Η Ανάβρα φωτεινό παράδειγμα στην κρίση

Στις δύσκολες μέρες που περνά η πατρίδα μας, η Ανάβρα –και ό,τι έχει συντελεστεί εδώ- αποτελεί φωτεινό, αλλά δυστυχώς ένα από τα ελάχιστα παραδείγματα στην Ελλάδα. Δεν είναι μόνο τα ΜΜΕ –ελληνικά και ξένα- που την έχουν προβάλει και αναδείξει με δημοσιεύματα και αφιερώματα στον τύπο, ρεπορτάζ και εκπομπές στην τηλεόραση. Δεν είναι μόνο οι επισκέπτες, μεμονωμένοι είτε κατά ομάδες (σχολεία, σύλλογοι κλπ) που έρχονται για να δουν ζωντανά αυτά που ακούν και διαβάζουν. Είναι και οι πολυάριθμες προσκλήσεις που δέχεται ο πρωτεργάτης αυτού του έργου Δημήτρης Χρ. Τσουκαλάς, π. Πρόεδρος της Κοινότητας Ανάβρας Μαγνησίας (1991-1994, 1999-2010) και τώρα Πρόεδρος της ΑΝΑΒΡΑ-ΖΩ, για να μιλήσει και να παρουσιάσει το φαινόμενο αυτό τοπικής ανάπτυξης σε διάφορα forum, ημερίδες, συνέδρια, σεμινάρια κ.ά.

Το πιο πρόσφατο ήταν στο Μέτσοβο στις 26-10-2012, όπου μίλησε σε ημερίδα που διοργάνωσε η Ένωση Ελλήνων Χημικών, Παράρτημα Ηπείρου, μαζί με το Δήμο Μετσόβου και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, στα πλαίσια του εορτασμού για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση του Μετσόβου».


Σχετικά Άρθρα

54ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο της Ε.Σ.Ε.Τ. – Η δυναμική της  δημοσιογραφίας στην ελληνική περιφέρεια

54ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο της Ε.Σ.Ε.Τ. – Η δυναμική της δημοσιογραφίας στην ελληνική περιφέρεια

Το 54ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο της Ε.Σ.Ε.Τ. από την Αλεξανδρούπολη έδωσε το στίγμα και την δυναμική…
Αποδοτικό το συνέδριο της ΕΣΕΤ στην φιλόξενη Αλεξανδρούπολη

Αποδοτικό το συνέδριο της ΕΣΕΤ στην φιλόξενη Αλεξανδρούπολη

To 54ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το τριήμερο 11-13 Οκτωβρίου του 2024, είχε…
Ευάγγ. Χατζηκυριάκος: Φυγόπονη η Δημοτική Αρχή στο ζήτημα των Δημοτικών Σφαγείων

Ευάγγ. Χατζηκυριάκος: Φυγόπονη η Δημοτική Αρχή στο ζήτημα των Δημοτικών Σφαγείων

Από την “Δημοτική Πρωτοβουλία” με επικεφαλής τον Ευάγγελο Χατζηκυριάκο λάβαμε και δημοσιεύουμε την ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά…