• 19 Νοεμβρίου, 2012

Ελεύθερο Πανεπιστήμιο με Ψυχολογία στον Αλμυρό

Ένα μεγάλο εκπαιδευτικό κίνητρο αποκτούν οι πολίτες του Δήμου Αλμυρού από τον Ιανουάριο του 2013. Οι «Πολίτες Εν Γνώσει», φορέας υλοποίησης εκπαιδευτικών Προγραμμάτων με την υποστήριξη του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου του Δήμου φέρνουν το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο που για το α’ εξάμηνο (Ιανουάριος 2013 – Απρίλιος 2013) και σε σύνολο 12 διαλέξεων θα αναπτυχθεί η Θεματική ενότητα της «Ψυχολογίας» που θα συνεχιστεί και κατά το έτος 2013-14.

Οι σπουδαστές που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το τμήμα της Ψυχολογίας θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αξιόλογους επιστήμονες – ακαδημαϊκούς από το χώρο της ψυχολογίας, και της ψυχοθεραπείας, οι οποίοι μέσα από 12 διαλέξεις θα αναφερθούν σε ζητήματα της προσωπικής, οικογενειακής και κοινωνικής ζωής. Πιο συγκεκριμένα οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν για το ψυχολογικό προφίλ του Έλληνα στην εποχή της κρίσης, τη δομή της οικογένειας και τις επιδράσεις της στο παιδί, τις ενδοοικογενειακές σχέσεις και το γάμο, το μεγάλωμα των παιδιών και τις συνήθεις συγκρούσεις, την απιστία, τα λειτουργικά όρια και τις συνέπειες στη συμπεριφορά των παιδιών, κ.α.

Στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο μπορούν να εγγραφούν όλοι οι πολίτες χωρίς καμία ηλικιακή ή εκπαιδευτική διάκριση.

Οι εγγραφές άρχισαν τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου στο γραφείο που έχει παραχωρήσει ο Δήμος Αλμυρού στο Δημαρχείο της πόλης καθημερινά από τις 4-7 το απόγευμα.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίζουν αντίγραφο της ταυτότητάς τους, μία πρόσφατη φωτογραφία καθώς και 50 ευρώ που είναι το συνολικό κόστος του προγράμματος από Ιανουάριο έως και τον Απρίλιο του 2013, ενώ οι ευπαθείς ομάδες (άνεργοι, πολύτεκνοι και άτομα με κινητικές δυσκολίες) θα συμμετέχουν με το ποσό των 30 ευρώ.

Για τυχόν απορίες ή διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά στο 80.111.70.111(αστική χρέωση), στο 2421077433 ή με email: politesengnosei@gmail.com.

 

Το πρόγραμμα διαλέξεων

Στις 31 Ιανουαρίου 2013 αρχίζουν οι διαλέξεις του προγράμματος της Ψυχολογίας και σύμφωνα με αυτό έχει ως εξής:

30.1.13, Σταύρου Δήμητρα, Ψυχολόγος,  Δραματοθεραπεύτρια «Απιστία: Το νόημά της και η διαχείριση της κρίσης στο ζευγάρι…»

6 Φεβρουαρίου., Σκαλή Δώρα, Ψυχολόγος- Ψυχοθεραπεύτρια, MSc, PhD. at Πανεπιστήμιο Αθηνών- Τμήμα Φ.Π.Ψ.- Τομέας Ψυχολογίας- Πρόγραμμα Ψυχολογίας «Λειτουργικά όρια-συνέπειες στη συμπεριφορά των παιδιών»

13 Φεβρουαρίου, Χρηστάκης Νικόλας, Καθηγητής Κοινωνικής Ψυχολογίας Τομέας Ψυχολογίας της Επικοινωνίας, Επικοινωνιακών Πρακτικών και Σχεδιασμού Τμήμα Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε., Ε.Κ.Π.Α.  «Αγάπη και μίσος, φιλία και έχθρα: φανερές και κρυφές όψεις των σχέσεων».

20.2., Ασκητοπούλου Βάσω, Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια, Επιστημονική υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης των εξαρτήσεων Θεσσαλονίκης «Ελπίδα» «Οι συγκρούσεις στην οικογένεια».

27.2., Χουλιαρός Δημήτρης, Υπεύθυνος ΚΕΔΔΥ Λάρισας, «Μαθησιακές Δυσκολίες»

6 Μαρτίου, Χαλάτσης Παναγιώτης,  Σχολικός Σύμβουλος, Διδάκτωρ Ψυχολογίας, «Επικίνδυνα παιδιά ή παιδιά που κινδυνεύουν;»

20 Μαρτίου, Γιαννούσης Γιώργος, Ψυχοθεραπευτής, Οικογενειακός θεραπευτής, Σύμβουλος εξαρτήσεων, Διδάκτωρ του Π.Θ. «Οικογένεια και νέες μορφές γονεϊκότητας».

27.3., Βαλομάνδρα Αθηνά, Ψυχολόγος, Συστημική ψυχοθεραπεύτρια, «Κρίση, Μέσα και  Έξω…»

3 Απριλίου, Τόπα Μαρία, Ψυχολόγος, Υπεύθυνη ΚεΣυΣΕ, Υποψήφια Διδάκτωρ Π.Θ. «Ενδο-οικογενειακή Βία»

11 Απριλίου, Χατζηνικολάου Σοφία, Σχολική Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης «Διαχειρίζοντας τις απώλειες στη ζωή μου».


Σχετικά Άρθρα

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

Δεν έλειψαν και φέτος οι παραβιάσεις σε σπίτια στον Αλμυρό τις ημέρες του παζαριού. Σε μία…
32 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία της Σούρπης!

32 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία της Σούρπης!

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η 4 εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 5 Σεπτεμβρίου…
Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Η Α’ Τοπική αρχίζει στις 21-22 Σεπτεμβρίου, η Β’ στις 28-29 Σεπτεμβρίου και η Γ’ στις…