• 19 Νοεμβρίου, 2012

Δραστηριότητες του Ερυθρού Σταυρού

Δραστηριότητες του Ερυθρού Σταυρού

Την περασμένη Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου, στις 5 το απόγευμα, στο «Αρχοντικό» του Δάσους Κουρί, η Περιφερειακή Επιτροπή του Ε.Ε.Σ., πραγματοποίησε εκδήλωση με θέμα «Νεώτερες εξελίξεις στην πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, με ομιλητή τον ιατρό Αλέξανδρο Νταφόπουλο, διδάκτορα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου.

Αναφέρθηκε, γενικά, ότι δυστυχώς στην Ελλάδα σε μελέτη του 2007, έχουμε κάθε χρόνο 600 νέα κρούσματα και 250 θάνατοι, ενώ δεν σημειώθηκε καμιά μείωση των περιστατικών του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας τα τελευταία 15 χρόνια. Το πιο σημαντικό όμως δεδομένο είναι ότι σήμερα γνωρίζουμε με απόλυτη βεβαιότητα την αιτία που προκαλεί τον καρκίνο. Είναι ο ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων γνωστός ως HPV.

Είναι ίσως η μοναδική περίπτωση καρκίνου που γνωρίζουμε την αιτία του. Μας ανέπτυξε τους διάφορους τύπους του HPV πως μεταδίδεται, ποια τα συμπτώματα και τη σπουδαιότητα της συχνής επίσκεψης στο γυναικολόγο. Η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας αποτελούν το θεμέλιο λίθο στην αντιμετώπιση του. Αναφέρθηκε στη χρησιμότητα του εμβολιασμού στα κορίτσια από 12-26 ετών, που είναι δωρεάν απ’ όλα τα ασφαλιστικά ταμεία και τα αποτελέσματα για την μείωση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας θα φανούν τα επόμενα χρόνια. Οι γυναίκες δε, που εμβολιάζονται, τόνισε ότι δεν πρέπει να εφησυχάζουν λόγω του εμβολιασμού και επίσης αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του γνωστού test Παπανικολάου και απάντησε σε πολλές ερωτήσεις του ακροατηρίου.

 

Ε.Ε.Σ. – ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ

Σήμερα Κυριακή, 18 Νοεμβρίου και ώρα 11 και μισή -μετά την Εκκλησία- θα τελεστεί η Ορκωμοσία των νέων εθελοντών του Ε.Ε.Σ. στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και παρακαλούμε πολύ να παρευρεθείτε για να καλωσορίσουμε όλοι μαζί τις νέες εθελόντριες στο σώμα των εθελοντών του Ε.Ε.Σ.


Σχετικά Άρθρα

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

Δεν έλειψαν και φέτος οι παραβιάσεις σε σπίτια στον Αλμυρό τις ημέρες του παζαριού. Σε μία…
32 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία της Σούρπης!

32 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία της Σούρπης!

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η 4 εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 5 Σεπτεμβρίου…
Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Η Α’ Τοπική αρχίζει στις 21-22 Σεπτεμβρίου, η Β’ στις 28-29 Σεπτεμβρίου και η Γ’ στις…