• 18 Νοεμβρίου, 2012

Γ.Σ.Α.: “Φωτιές” η επίθεση, με …αρρυθμίες στην άμυνα

Γ.Σ.Α.: “Φωτιές” η επίθεση, με …αρρυθμίες στην άμυνα

Από τη μέση και μπροστά στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, ο Γυμναστικός πετούσε φωτιές, αλλά η άμυνα αντιμετώπισε προβλήματα. Προς επίρωση των παραπάνω, οι «κυανόλευκοι» πέτυχαν πέντε γκολ, αλλά στα μετόπισθεν, ο πρώην παίκτης του Γ.Σ.Α. πέτυχε δύο τέρματα σε ισάριθμες φάσεις που δημιούργησαν οι φιλοξενούμενοι. Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρώην επιθετικός του Αλμυρού και νυν του Πανιωνίου, δεν πανηγύρισε τα τέρματα που πέτυχε.

Βέβαια, η γενική εικόνα της ομάδας του Κώστα Κούτσικα ήταν αρκετή καλή και σίγουρα παρουσιάστηκε αρκετά βελτιωμένη σε σχέση με τα προηγούμενα ματς. Στα θετικά του αγώνα με τον Πανιώνιο, η εμφάνιση των Μπούση και Κλουκουτάρα, οι οποίοι πέρασαν ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο και πέτυχαν από ένα γκολ.

Για πρώτη φορά φέτος ο Γ.Σ.Α. πέτυχε πέντε τέρματα, σημειώνοντας την πιο εύκολη νίκη του, αλλά στο πρώτο ημίχρονο το σκορ ήταν 2-1. Στην επανάληψη η πίεση που άσκησε στην άμυνα του Πανιωνίου, σε συνδυασμό με τις δημιουργικές εμπνεύσεις του Γιάννη Παναγιώτου από τον άξονα, έδωσαν αέρα τεσσάρων τερμάτων μέχρι το 85ο λεπτό, όπου πέτυχε τρία τέρματα. Σε μεγάλα κέφια Πλασταράς, Αραπίτσας και Χειλάς, με τους δύο τελευταίους να προσφέρουν όμορφες ποδοσφαιρικές στιγμές με όμορφες ντρίπλες και «φανταζί» ενέργειες.

Επίσης, «ξεχωριστές» στιγμές πρόσφεραν ο διαιτητής Θεοχάρης και ο πρώτος βοηθός του Αθηναίος με αλλοπρόσαλλα σφυρίγματα, τα οποία –σχεδόν στο σύνολό τους- αδίκησαν τους γηπεδούχους.

Στο πρώτο 45λεπτο οι «κυανόλευκοι» μπήκαν δυνατά και πήραν τις πρωτοβουλίες που περίμεναν οι φίλαθλοί τους, αλλά οι καταφανέστατα λάθος υποδείξεις off side του κ. Αθηναίου δεν επέτρεψαν σε Πλασταρά και Αραπίτσα να τελειώσουν τις φάσεις.

Παρόλα αυτά, ο Γιάννης Παναγιώτου στο 31ο λεπτό, έβγαλε κάθετη πάσα στον Αραπίτσα, με τον επιθετικό του Γ.Σ.Α. να στέκεται όρθιος σε μαρκάρισμα αντιπάλου του και να πιάνει το συρτό σουτ από τα δεξιά, με την μπάλα να καταλήγει στην απέναντι πλευρά της εστίας του Γράντα, ο οποίος δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το πρώτο τέρμα του Αραπίτσα.

Όμως, οι φιλοξενούμενοι στην πρώτη καλή στιγμή που δημιούργησαν, έφεραν το ματς στα ίσια, ένα μόλις λεπτό μετά. Στο 33ο λεπτό ο Μίλτος έγινε κάτοχος της μπάλας μπροστά από τη μικρή περιοχή και με ψηλοκρεμαστό σουτ νίκησε τον Χαλάτση για το 1-1. Πάντως, η ομάδα του Γ.Σ.Α. κατάφερε να πάρει προβάδισμα με τον Πλασταρά να πετυχαίνει ένα όμορφο τέρμα. Ο Νικηφοράκης στο 40ο λεπτό εκτέλεσε φάουλ που κέρδισε ο Μπούρχας στα δεξιά, με τη μπάλα να πηγαίνει στο πίσω δοκάρι, με τον επιθετικό των γηπεδούχων να πιάνει μονοκόμματο σουτ και να νικάει από κοντά τον αντίπαλο τερματοφύλακα για το 2-1.

Στην επανάληψη οι «κυανόλευκοι» έγινα ακόμα πιο ουσιαστικοί και κατάφεραν όλες σχεδόν τις καλές στιγμές που είχαν να τις εκμεταλλευτούν στο έπακρο. Στο 66ο λεπτό σημειώθηκε η φάση του αγώνα. Ο εξαιρετικός στο παιχνίδι αυτό Δημητριάδης πέρασε τον Γράντα, αλλά τον ανέτρεψε, όντας ο τελευταίος παίκτης στην άμυνα των φιλοξενούμενων, με τον επερχόμενο Παναγιώτου να σημειώνει γκολ. Ο διαιτητής του αγώνα υπέδειξε την άσπρη βούλα του πέναλτι, αλλά δεν απέβαλε τον Γράντα, αλλά του έδειξε την κίτρινη κάρτα, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου. Ο Νικηφοράκης ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι με τον Γράντα να τον νικάει, πέφτοντας στην αριστερή του γωνία.

Στο 68ο λεπτό όμως ο Αραπίτσας πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και αποκατέστησε την τάξη για την ομάδα του. Ο Χειλάς εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, οι αμυντικοί του Πανιωνίου δεν μπόρεσαν να διώξουν και ο επιθετικός του Γ.Σ.Α. με σουτ από το ύψος του πέναλτι έγραψε το 3-1.

Στο 80ο και 86ο λεπτό οι Κλουκουτάρας και Μπούσης, λίγα λεπτά αφού πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο, έγραψαν το 5-1. Ο νεαρός επιθετικός τροφοδοτήθηκε από τον Μπούση, πέρασε έναν αμυντικό και με ωραίο τεχνικό σουτ έκανε το 4-1. Ο Μπούσης, έξι λεπτά αργότερα, με κεφαλιά έκανε το 5-1, εκμεταλλευόμενος εξαιρετική ενέργεια και σέντρα του Παναγιώτου από δεξιά.

Ένα λεπτό πριν από τη λήξη του αγώνα, ο Μίλτος «έσπασε» το off side της άμυνας του Γ.Σ.Α. και έφτασε μόνος του μπροστά και πλάγια από την εστία του Χαλάτση. Ο πρώην επιθετικός του Γ.Σ.Α. πλάσαρε σωστά τον κίπερ του Αλμυρού, με τον Νικηφοράκη να προσπαθεί να διώξει τη μπάλα πάνω από τη γραμμή, αλλά δεν τα κατάφερε, στέλνοντάς την στο βάθος της εστίας.

Γ.Σ.Α.: Χαλάτσης, Μπούρχας (67ο Βούλγαρης), Σ. Τσιάτσιος, Πλαβός, Νικηφοράκης, Β. Τσιάτσιος, Παναγιώτου, Δημητριάδης (72o Μπούσης), Χειλάς, Αραπίτσας, Πλασταράς (78ο Κλουκουτάρας).


Σχετικά Άρθρα

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

Δεν έλειψαν και φέτος οι παραβιάσεις σε σπίτια στον Αλμυρό τις ημέρες του παζαριού. Σε μία…
32 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία της Σούρπης!

32 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία της Σούρπης!

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η 4 εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 5 Σεπτεμβρίου…
Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Η Α’ Τοπική αρχίζει στις 21-22 Σεπτεμβρίου, η Β’ στις 28-29 Σεπτεμβρίου και η Γ’ στις…