• 7 Νοεμβρίου, 2012

Αυστηρές προειδοποιήσεις για την παράνομη υλοτομία στο Δάσος των Κοκκωτών

Αυστηρές προειδοποιήσεις για την παράνομη υλοτομία στο Δάσος των Κοκκωτών

Για την εντατικοποίηση των περιπολιών των κλιμακίων ελέγχου του Δασαρχείου Αλμυρού και την αυστηροποίηση των ποινών για όποιον συλλαμβάνεται να μεταφέρει ξυλεία που προέρχεται από παράνομη υλοτομία, ενημέρωσαν τους κατοίκους των Κοκκωτών ο Δασάρχης Αλμυρού Σπύρος Ανδριανός, ο Δήμαρχος Αλμυρού Βαγγέλης Χατζηκυριάκος και οι δύο Αντιδήμαρχοι, Γιώργος Παπαϊωάννου και Θανάσης Σαρρής, στη συνάντηση που είχαν το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, στο ορεινό χωριό.

Πρώτος το λόγο έλαβε ο Δήμαρχος Αλμυρού Βαγγέλης Χατζηκυριάκος και τόνισε μεταξύ άλλων τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με την παράνομη υλοτομία που γίνεται από κατοίκους του χωριού –και όχι μόνο- προειδοποιώντας πως έρχονται πιο αυστηρά μέτρα περιπολιών και ποινών σε όποιον συλληφθεί να μεταφέρει ξυλεία προερχόμενη από παράνομη υλοτομία.

Από την πλευρά του, ο Δασάρχης Αλμυρού Σπύρος Ανδριανός τόνισε προς τους κατοίκους «όταν σε λίγο καιρό θα δείτε αυτοκίνητα να παραδίδονται στον ΟΔΔΥ, θα καταλάβετε» και συμπλήρωσε «στο δάσος Κοκκωτών έχουν γίνει πάρα πολλές παρανομίες και αν θέλατε να σας δώσουμε ακόμα μία συστάδα δέντρων, επειδή δεν σας έφθανε, θα έπρεπε απλά να το ζητήσετε από την Υπηρεσίας μας».

Τέλος, ο κ. Ανδριανός επισήμανε την ανάγκη να προστατευθεί το δάσος από τους ίδιους τους κατοίκους, τόσο με την παράνομη υλοτόμηση, όσο και με τη βόσκηση τους ανοιξιάτικους μήνες, ώστε να υπάρξει αναβλάστηση.

Ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Παπαϊωάννου υποστήριξε ότι το πρόβλημα της παράνομης υλοτομίας είναι γενικευμένο, αλλά είναι μεγαλύτερο στους Κοκκωτούς, ενώ γνωστοποίησε ότι «μεγάλα φορτηγά με πολλούς τόνους ξύλα, προερχόμενα από παράνομη υλοτομία, κατεβαίνουν προς τον Πλάτανο, στις 4 και στις 5 τα ξημερώματα».

Οι κάτοικοι με τη σειρά τους ζήτησαν τόσο από τον Δασάρχη όσο και από τον Αντιδήμαρχο Θανάση Σαρρή να τους βοηθήσουν να επανασυστήσουν το Συνεταιρισμό, ενώ άλλος κάτοικος παραδέχθηκε ότι «με το ρυθμό που ξυλεύεται το δάσος, σε λίγα χρόνια, όλοι εμείς οι κάτοικοι των Κοκκωτών, θα αγοράζουμε ξύλα από τον Αλμυρό».

Μπάμπης Παπαρρίζος


Σχετικά Άρθρα

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

Δεν έλειψαν και φέτος οι παραβιάσεις σε σπίτια στον Αλμυρό τις ημέρες του παζαριού. Σε μία…
32 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία της Σούρπης!

32 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία της Σούρπης!

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η 4 εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 5 Σεπτεμβρίου…
Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Η Α’ Τοπική αρχίζει στις 21-22 Σεπτεμβρίου, η Β’ στις 28-29 Σεπτεμβρίου και η Γ’ στις…