• 7 Νοεμβρίου, 2012

Το σύνθημα από την Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Εθελοντισμός και προσφορά για το χειμώνα

Το σύνθημα από την Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Εθελοντισμός και προσφορά για το χειμώνα

Ιδέες και προτάσεις για τη μόνιμη στήριξη

των φτωχών οικογενειών της περιοχής μας

Την περασμένη Τετάρτη 31 Οκτωβρίου το απόγευμα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού, συνεδρίασε η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου μας, με θέμα τη στήριξη των φτωχότερων οικογενειών της ευρύτερης περιοχής του Αλμυρού.

Οι στόχοι που τέθηκαν είναι η βοήθεια σε τροφή, ρούχα και παιχνίδια για τα Χριστούγεννα (καινούριων και μεταχειρισμένων), ενώ εκτενέστατα συζητήθηκε η πιθανότητα συγκέντρωσης χρημάτων, με σκοπό την επανασύνδεση σε φως και νερό, σε όσο το δυνατόν περισσότερα νοικοκυριά γίνεται.

Αποφασίστηκε να κινητοποιηθούν, όπως έγινε και πέρυσι, τα σχολεία, οι σύλλογοι της περιοχής και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι. Προτάθηκε να προσεγγιστούν οι παραγωγοί -αρχικά της περιοχής- και να τους ζητηθεί να προσφέρουν τα προϊόντα τους σε χαμηλές τιμές, χωρίς τις επιβαρύνσεις των ενδιάμεσων, όπως γίνεται πλέον συστηματικά σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Η Δήμητρα Μπαράτση, ενημέρωσε σχετικά με το φεστιβάλ «Ο Άη Βασίλης άργησε μια μέρα» και πρότεινε την πραγματοποίησή του στον Αλμυρό. Αυτό αποτελεί μία ανοιχτή και δημιουργική συνάντηση καλλιτεχνών από διάφορους χώρους έκφρασης, όπως μουσική, θέατρο, χορό, εικαστικά, με απώτερο σκοπό την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση της κοινωνίας για το έργο οργανώσεων και ιδρυμάτων που παράγουν ανθρωπιστικό έργο και έχουν ανάγκη υποστήριξης. Με αυτό τον τρόπο, η διοργανώτρια ομάδα και οι συμμετέχοντες επιδιώκουν τη δημιουργία μιας μοναδικής σύνθεσης μεταξύ καλλιτεχνικής ευαισθησίας – δημιουργικότητας και αυθεντικού ανιδιοτελούς ανθρωπισμού.

Παράλληλα με τα δρώμενα, διενεργείται η συλλογή τροφίμων για τους άπορους, σε κιβωτούς. Πρακτικά, για τους στόχους της Επιτροπής Διαβούλευσης, διευκολύνεται η συλλογή μέσα από τον εθελοντισμό και την έκφραση, αλλά και γεμίζοντας τις γωνιές τις πόλης με πολύ ευχάριστες γιορτινές νότες, χαράς και αισιοδοξίας και γιατί όχι ανέξοδης διασκέδασης για τους δημότες.

Ο Δήμος θα πρέπει να διαθέσει τους χώρους που χρειάζεται το φεστιβάλ και οι πολίτες να δραστηριοποιηθούν και να προσφέρουν λίγο από τον χρόνο τους, για την ομαλή λειτουργία του και για τη συλλογή των τροφίμων.

Ενημερώθηκαν για το έργο της «Αλληλεγγύης» που ήδη συλλέγει και διανέμει τρόφιμα σε πολλές οικογένειες της ευρύτερης περιοχής του Αλμυρού, καθ’ όλη την διάρκεια του έτους.

Από την συζήτηση συμπεραίνεται ότι όχι μόνο Χριστούγεννα και Πάσχα, αλλά συνεχώς υπάρχει η ανάγκη βοήθειας, οπότε και σταθερού φορέα εθελοντικής προσφοράς.

Τέλος, όλοι συμφώνησαν ότι πρέπει να γίνει μια παρέα εθελοντών, με τη στήριξη της Επιτροπής Διαβούλευσης. Την ερχόμενη εβδομάδα, θα συνεδριάσουν εκ νέου, με περισσότερες λεπτομέρειες και προτάσεις στα παραπάνω, φέρνοντας ο καθένας τον φίλο του, ώστε να μεγαλώσει η ομάδα, και να διανεμηθούν ευθύνες και ρόλοι.

Βιβή Τσιντσίνη


Σχετικά Άρθρα

Οι σχολές που εισήχθησαν οι μαθητές των ΛΤ Σούρπης – Συγχαρητήριο Διδασκόντων

Οι σχολές που εισήχθησαν οι μαθητές των ΛΤ Σούρπης – Συγχαρητήριο Διδασκόντων

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Διευθυντής του Γυμνασίου – Λυκειακών Τάξεων Σούρπης συγχαίρει τους μαθητές και…
Συνέντευξη με τον Υφ. Χρ. Τριαντόπουλο – Ένα χρόνο μετά τις πυρκαγιές της Μαγνησίας

Συνέντευξη με τον Υφ. Χρ. Τριαντόπουλο – Ένα χρόνο μετά τις πυρκαγιές της Μαγνησίας

Ένα χρόνο μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές της Μαγνησίας -τον Ιούλιο του 2023- που δημιούργησαν τεράστια προβλήματα…
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας τίμησε τους κτηνίατρους για την προσφορά τους στη μάχη κατά της πανώλης των μηρυκαστικών

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας τίμησε τους κτηνίατρους για την προσφορά τους στη μάχη κατά της πανώλης των…

Τιμητικές πλακέτες στους κτηνιάτρους που επιστρατεύθηκαν και εξορμούν σε όλη τη Θεσσαλία, ιχνηλατώντας όλα τα ζώα,…