• 6 Νοεμβρίου, 2012

Εκδήλωση για το Έπος του ’40 στο Γυμνάσιο – Λύκειο Σούρπης

Εκδήλωση για το Έπος του ’40 στο Γυμνάσιο – Λύκειο Σούρπης

Την επέτειο του Έπους του Ελληνικού στρατού το 1940-41 κατά των Ιταλών εισβολέων, στα βουνά της Β. Ηπείρου, τίμησαν οι μαθητές και εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου – Λυκείου Σούρπης στην εκδήλωση της Παρασκευής 26 Οκτωβρίου 2012, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, όπως μας ενημερώνει σχετικό δελτίο Τύπου που λάβαμε από το καθηγητή του Σχολείου Τριάνταφυλλο Σπανό και αναλυτικά αναφέρει τα εξής:

«Στην έναρξη της επετειακής εκδήλωσης ο Διευθυντής του Γυμνασίου-Λυκείου Σούρπης Γιάννης Θεοδώρου παρέδωσε την ελληνική σημαία στους μαθητές Γιώργο Μυλωνά (για το Γυμνάσιο) και Αδάμ Πριάγγελο (για το Λύκειο) και ακολούθησε η απονομή αριστείων και βραβείων στους κορυφαίους, σε βαθμολογία, μαθητές του σχολείου. Ακολούθησαν τα αφιερώματα για το Έπος του 1940: α)Το αφιέρωμα στον πεσόντα στρατιώτη Γρηγόρη Κωνσταντίνου, από την Αγ. Τριάδα, μια έρευνα του μαθητή Γιάννη Πρασσά, β) Το αφιέρωμα στους αξιωματικούς του Μετώπου Δημήτριο και Ευάγγελο Σινιώρη, από την Σούρπη (η κεντρική οδός του τόπου, όπου γίνεται και η παρέλαση των μαθητών, φέρει το όνομα τους), μια έρευνα των μαθητών Ασημίνας Χρυσικού και Αποστόλη Μάρου γ) Ανάγνωση επιλεγμένων αποσπασμάτων από το βιβλίο της Ελένης Δημητρίου «Ο Ελληνοϊταλικός πόλεμος ως προσωπικό βίωμα-Τα ημερολόγια των Ελλήνων στρατιωτών», διάβασαν οι μαθητές Παναγιώτης και Άννα Δημητρίου, Κώστας Τάτσης, Χρήστος Καρούτης δ) Προβολή της ταινίας κινουμένων σχεδίων του σκιτσογράφου Σταμάτη Πολενάκη για τον Πόλεμο του 1940 ε) Ανάγνωση των πεσόντων στρατιωτών κατά τον Πόλεμο του 1940-41 από την Σούρπη, την Αμαλιάπολη, την Αγ. Τριάδα, τον Δρυμώνα, το Αχίλλειο, τους Αγ.Θεοδώρους, τον Πτελεό, μια έρευνα των μαθητών Αδάμ Πριάγγελου, Χρήστου Ζάρρα, Χρήστου Καράγγελου, Γιώργου Μυλωνά, Κώστα Ντούμα και Κατερίνας Μαλλιαρού, Χρήστου Καρούτη. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την χορωδία του σχολείου που παρουσίασε τα επετειακά τραγούδια: Ο Αντώνης (του Μ. Θεοδωράκη), Τα Λουστράκια (του Μ. Χατζηδάκι), Το Ακορντεόν (του Μ. Λοίζου), Τα παιδιά του Σαράντα (της Αγγ. Καψάσκη). Την χορωδία επιμελήθηκε η καθηγήτρια Μουσικής Κατερίνα Τσατάλα, σε συνεργασία με τον φιλόλογο Δημήτρη Κατσικλή, έπαιξαν οι μαθητές Δημήτρης Καρατσώκης (κιθάρα), Κατερίνα Τακτικού (κιθάρα), Χαρά Τσέλκα (αρμόνιο).

Τη συνολική οργάνωση της εκδήλωσης είχαν οι εκπαιδευτικοί Γιάννης Γεωργίου και Τριαντάφυλλος Σπανός».


Σχετικά Άρθρα

Νέο Επιμελητήριο Μαγνησίας: Το αποτέλεσμα της κάλπης είναι η αμφισβήτηση πτωχευμένων πολιτικών

Νέο Επιμελητήριο Μαγνησίας: Το αποτέλεσμα της κάλπης είναι η αμφισβήτηση πτωχευμένων πολιτικών

Επιλογή συνειδητής αποδοκιμασίας της παρακμιακής πορείας του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, αποτελεί το θηριώδες ποσοστό αποχής 71,8% (συμμετοχή…
Πρωινό Δελτίο Τύπου Πέμπτης 21-11-2024– Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Πρωινό Δελτίο Τύπου Πέμπτης 21-11-2024– Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Διαβάστε παρακάτω με τίτλο και λινκ… τους κύριους τίτλους ειδήσεων της πρωινής επικαιρότητας της Πέμπτης 21…
Η σταυροδοσία στις επιμελητηριακές εκλογές – Ποιοί εκλέγονται

Η σταυροδοσία στις επιμελητηριακές εκλογές – Ποιοί εκλέγονται

Την έδρα του τουρισμού αποφάσισε τελικά να καταλάβει ο επανεκλεγείς Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, με αποτέλεσμα…