• 23 Οκτωβρίου, 2012

Εγκαινιάζεται το 2ο Νηπιαγωγείο Ευξεινούπολης

Το παρακάτω δελτίο Τύπου λάβαμε από τον Πρόεδρο και τα μέλη της Δημοτικής Κοινότητας Ευξεινούπολης, στο οποίο ανακοινώνεται η τελετή εγκαινίων του 2ου Νηπιαγωγείου, καθώς και τα έργα που είτε γίνονται είτε θα δημοπρατηθούν σύντομα στην ευρύτερη περιοχή.

Αναλυτικά στο δελτίο Τύπου αναφέρονται τα εξής:

«Είναι γεγονός ότι όταν ένα σχολείο ανοίγει, κλείνει μια φυλακή. Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση εγκαινιάζουμε σήμερα Τρίτη, 23 Οκτωβρίου, στις 11.00 το πρωί στην Ευξεινούπολη, το 2ο Νηπιαγωγείο.

Ένα πανέμορφο ολοκαίνουργιο κτίριο, ευάερο και ευήλιο, με ευρύχωρους και σύγχρονους χώρους και διδακτικές αίθουσες.

Ένα κτίριο, οι εργασίες κατασκευής του οποίου άρχισαν και ολοκληρώθηκαν μέσα σε διάστημα επτά μηνών, αποδεικνύοντας ότι όταν υπάρχει σωστός προγραμματισμός, συνεργασία και υπευθυνότητα από όλους τους εμπλεκόμενους, όλα είναι δυνατά.

Σε ότι αφορά την αναπαλαίωση του παλαιού κτιρίου του Δημοτικού Σχολείου, η θετική εξέλιξη είναι ότι εγκαταστάθηκε ο εργολάβος και ξεκίνησαν οι εργασίες, ευελπιστώντας να παραδοθεί σύντομα στη μαθητική κοινότητα και στην ευρύτερη κοινωνία της Ευξεινούπολης, όπως όταν κτίστηκε το 1908 αυτό το μοναδικό σε ομορφιά νεοκλασικό κτίριο.

Επίσης, στις 31 Οκτωβρίου, δημοπρατείται το μεγάλο έργο πνοής, η λιμνοδεξαμενή του Ξηριά, ένα έργο που θα λύσει πολλά προβλήματα άρδευσης και ύδρευσης, μεταβάλλοντας και αναδεικνύοντας την περιοχή, συμβάλλοντας στον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα και στην ανάπτυξη.

Όλα αυτά αποτελούν την ηλιαχτίδα στο ομιχλώδες τοπίο, είναι η αισιόδοξη πλευρά που έχουμε όλοι ανάγκη να δούμε.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη της Δημοτικής Κοινότητας, καλούμε όλους τους κατοίκους να δώσουν το παρόν στα εγκαίνια του 2ου Νηπιαγωγείου, μεθαύριο Τρίτη στις 11 το πρωί και να αποδείξουμε ότι εμείς οι Ευξεινουπολίτες ξέρουμε και αναγνωρίζουμε, αλλά και τιμάμε τέτοιες προσπάθειες».

Ο Πρόεδρος και τα μέλη της Δημοτικής Κοινότητας

 

Το πρόγραμμα

των εγκαινίων

Το πρόγραμμα των εγκαινίων θα ανοίξει με χαιρετισμό της Διευθύντριας του 2ου Νηπιαγωγείου Ελευθερίας Μπουκουβάλα, θα ακολουθήσει ο χαιρετισμός του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Ευξεινούπολης Αλέξανδρου Καραμπάση, ενώ θα κλείσει η εκδήλωση με ομιλίες του Δημάρχου Αλμυρού και του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Βαγγέλη Χατηκυριάκου και Κώστα Αγοραστού, αντίστοιχα.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ξενάγηση στο χώρο του σχολείου, ενώ με το πέρας της εκδήλωσης θα ακολουθήσει επίσκεψη στο Δημοτικό Σχολείου Ευξεινούπολης, όπου ξεκίνησαν οι εργασίες αναπαλαίωσής του, καθώς και στο πάρκο Κροκίων (έργο χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ), όπου βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες ανάπλασής του.


Σχετικά Άρθρα

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

Δεν έλειψαν και φέτος οι παραβιάσεις σε σπίτια στον Αλμυρό τις ημέρες του παζαριού. Σε μία…
32 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία της Σούρπης!

32 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία της Σούρπης!

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η 4 εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 5 Σεπτεμβρίου…
Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Η Α’ Τοπική αρχίζει στις 21-22 Σεπτεμβρίου, η Β’ στις 28-29 Σεπτεμβρίου και η Γ’ στις…