• 23 Οκτωβρίου, 2012

Η κοινωνική δράση και προσφορά του Ερυθρού Σταυρού Αλμυρού

Η κοινωνική δράση και προσφορά του Ερυθρού Σταυρού Αλμυρού

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ιδρύθηκε το 1877 με πρωτοβουλία της βασίλισσας Όλγας. Από τη στιγμή της ίδρυσής του και μέχρι σήμερα αποτελεί μέρος της οικογένειας του διεθνούς κινήματος Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου. Στη μακρά πορεία του παραμένει σταθερά αφοσιωμένος στις διεθνείς ανθρωπιστικές αρχές και στην αλληλέγγυα εθελοντική προσφορά βοήθειας προς το συνάνθρωπο. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός είναι ο μεγαλύτερος μη κυβερνητικός οργανισμός στην Ελλάδα με πολυσύνθετο έργο που βασίζεται στην εθελοντική δράση και την άμεση ανταπόκριση των πολιτών. Κινητοποιείται στοχεύοντας πάντα στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου σε περιόδους πολέμου και ειρήνης στηρίζοντας τραυματίες, ασθενείς, πρόσφυγες, ηλικιωμένους, ανθρώπους με οικονομικές δυσκολίες και άτομα από κάθε ευάλωτη ομάδα του πληθυσμού. Η δράση του έχει συνδεθεί με την επαγρύπνηση, την αλληλεγγύη και την φιλαλληλία και είναι συνώνυμη της ανιδιοτελούς προσφοράς.

Η ιστορική πορεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού είναι ταυτόσημη με την σύγχρονη ελληνική ιστορία, βρίσκεται διαρκώς δίπλα σε όσους αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Από την πρώτη στιγμή της ύπαρξής του ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός είναι παρών για να προσφέρει αρωγή και συμπαράσταση με συνέπεια και ανιδιοτέλεια. Η δράση του υποστηρίζεται από τη συλλογική κινητοποίηση των πολιτών γεγονός που αποδεικνύει την πολύπλευρη και πολυσήμαντη δράση των εθελοντών του.

Οι εθελοντές μέσω των προγραμμάτων εκπαίδευσης αναπτύσσουν δεξιότητες, αποκτούν γνώσεις, εμπειρίες, διευρύνουν τα ταλέντα και τις ικανότητές τους προσφέροντας ανιδιοτελώς κάτω από την ομπρέλα ενός παγκόσμιου οργανισμού προς όφελος των πλέον ευάλωτων ομάδων πληθυσμού.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στην πόλη μας, δια των εθελοντών του προσφέρει με περίσσεια αγάπης από το 1984, με πολύ λίγες εθελόντριες τότε, μόλις τρεις. Σιγά – σιγά εκπαιδεύονται και άλλες ξανά και ξανά, και σήμερα αριθμούν τις 46. Όλες έχουν υψηλό το αίσθημα εθελοντισμού και από τον ελεύθερο χρόνο τους άλλες περισσότερο και άλλες λιγότερο συμβάλουν στα ερυθροσταυρικά ιδεώδη στην περιοχή μας.

Η νέα ερυθοσταυρική χρονιά ξεκίνησε την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου με αρτοκλασία στην εκκλησία του Αγίου Σεραφείμ στο δάσος Κουρί, με τον πατέρα Βελισάριο και τον ιεροψάλτη κ. Βασίλειο Πρασά, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά. Επίσης ευχαριστούμε τον κ. Αθανάσιο Γαρδικλή για την προσφορά της αρτοκλασίας.

Έτσι με τη βοήθεια του Θεού και με την ελπίδα ότι φέτος θα έχουμε συμπαραστάτες στο ερυθροσταυρικό μας έργο, συνεχίζουμε την προσφορά μας στο «σπίτι γαλήνης», ενεσοθεραπεία και νοσηλεία κατ’ οίκον (οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 24220 23000 και 24220 24124), τη διατήρηση του γραφείου μας στην οδό Όθρυος 18 για μέτρηση σακχάρου και αρτηριακής πίεσης, ακόμη μέτρηση σακχάρου και αρτηριακής πίεσης στα ΚΑΠΗ της πόλης μας και των χωριών σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν. Συμπαράσταση και φροντίδα σε ηλικιωμένους, διοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων σε θέματα υγείας, διοργάνωση εκδηλώσεων ψυχαγωγικού χαρακτήρα, επισκέψεις σε φυλακές, γηροκομεία κλπ. Σήμερα που ο λαός μας δοκιμάζεται περισσότερο από ποτέ, έχει ανάγκη την εθελοντική μας προσφορά, ο ηλικιωμένος, ο άρρωστος και οικονομικά αδύνατος συνάνθρωπός μας. Θα κάνουμε λοιπόν την παρουσία μας περισσότερο αισθητή σε αυτή την κρίσιμη περίοδο που περνάμε όλοι μας. Άλλωστε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ήταν και είναι πάντα παρών στα σημαντικότερα γεγονότα της Ελλάδας και συνεχίζει να εκτελεί το σύνθετο ανθρωπιστικό του έργο πάντα με στόχο την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου.

ΕΚ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ Ε.Ε.Σ. ΑΛΜΥΡΟΥ


Σχετικά Άρθρα

40ήμερο μνημόσυνο

40ήμερο μνημόσυνο

Με τη συμπλήρωση 40 ημερών από τον θάνατο του αγαπημένου μας συζύγου, πατέρα, παππού, αδερφού και…
Πρωινό Δελτίο Τύπου Παρασκευή 18-10-2024– Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Πρωινό Δελτίο Τύπου Παρασκευή 18-10-2024– Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Διαβάστε παρακάτω με τίτλο και λινκ… τους κύριους τίτλους ειδήσεων της πρωινής επικαιρότητας της Παρασκευής 18…
54ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο της Ε.Σ.Ε.Τ. – Η δυναμική της  δημοσιογραφίας στην ελληνική περιφέρεια

54ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο της Ε.Σ.Ε.Τ. – Η δυναμική της δημοσιογραφίας στην ελληνική περιφέρεια

Το 54ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο της Ε.Σ.Ε.Τ. από την Αλεξανδρούπολη έδωσε το στίγμα και την δυναμική…