• 11 Σεπτεμβρίου, 2012

Ξανάσμιξαν οι απόφοιτοι του 1968

Μέσα σε κλίμα χαράς και συγκίνησης έγινε η ορισθείσα για φέτος 3η Συνάντηση μαθητών και μαθητριών που αποφοίτησαν από το Μικτό Γυμνάσιο Αλμυρού το έτος 1968.

«Και αν ο χρόνος άφησε

επάνω μας τα χνάρια,

εμείς -του λέμε- νιώθουμε

σαν Νιές και Παλικάρια»

Σε σχετικό δελτίο Τύπου που μας απέστειλαν αναφέρεται, ότι «μετά από 44 χρόνια συναντήθηκαν στο κέντρο «Στέκι» το βράδυ της Παρασκευής 31 Αυγούστου. Την οργάνωση της εκδήλωσης είχε τετραμελής επιτροπή αποτελούμενη από τους Γεώργιο Κλεφτάκη, Σοφία Μπουφίδου, Αθανάσιο Φυτιλή και Σταυρούλα Χορταριά.

Μετά το καλωσόρισμα από τα μέλη της επιτροπής ακολούθησε χαιρετισμός από τη συμμαθήτριά μας Σοφία Μπουφίδου, η οποία ήταν συγκινητική, καθ’ ότι η εν λόγω συμμαθήτριά μας αν και στην τελευταία τάξη (την λεγόμενη 8η) φοίτησε σε άλλο σχολείο, αισθάνεται ότι οι συμμαθητές και οι συμμαθήτριές της είναι αυτοί του Γυμνασίου μας, και μεταξύ των άλλων σημείωσε:

«Ας ξαναφέρουμε στο νου μας και ας ξαναζήσουμε τη μαγεία της ξενοιασιάς, τις πλάκες μας, τ’ αστεία μας, τις φάρσες μας με τους καθηγητές και όλα αυτά που έχουμε φυλαγμένα μέσα μας και μας γλυκαίνουν όταν τα φέρνουμε στο μυαλό μας. Το ότι όλοι εμείς είμαστε μία ομάδα είναι πολύ σημαντικό, έστω κι αν αρκετοί από εμάς έχουμε φύγει μακριά, όπως κι εγώ. Είναι όμως πολύ όμορφο να νιώθεις ότι όπου και να βρίσκεσαι υπάρχουν οι παιδικοί φίλοι που σε θυμούνται κι όταν βρεθείς κοντά τους σ’ αγκαλιάζουν με τη φιλία τους και τη ζεστασιά τους… Μπορούμε να διασκεδάσουμε και να χαρούμε όλοι μαζί και ταυτόχρονα να μοιραστούμε τις έννοιες και τις ανησυχίες μας».

Στην εν λόγω συνάντηση παρευρέθηκε, μετά από πρόσκλησή μας, και η κ. Χρυσούλα Κοντογεωργάκη – Τσαμανή, η οποία μας παρουσίασε το έργο που έχει εκδώσει μετά από προσπάθεια πέντε ετών με θέμα: «Η Μέση Εκπαίδευση στην περιοχή Αλμυρού.»

Η ωραία βραδιά κύλησε με τα αστεία – αναμνήσεις των μαθητικών χρόνων, με συνεστίαση και μουσικό πρόγραμμα με τραγούδια του τόπου μας.

Κατόπιν μοιράστηκαν σε όλους τους παρευρισκομένους αναμνηστικά που τυπώθηκαν γι’ αυτήν την 3η Συνάντηση.

Ορίστηκε στη συνέχεια η νέα επιτροπή, αποτελούμενη από τους Χρήστο Γιάγκο, Στέλλα Κοντογεωργάκη, Αθανάσιο Μπάρδα, Ρίτα Φασούλα και Αθανάσιο Ψύλλο, η οποία θα οργανώσει την 4η Συνάντηση τον Αύγουστο του 2014.

Στο τέλος, όλοι μαζί συμφωνήσαμε στην επόμενη συνάντηση να είναι καλεσμένοι και οι συμμαθητές – συμμαθήτριές μας που, για τους δικούς του λόγους ο καθένας, αποφοίτησαν από άλλο σχολείο ή και σε διαφορετικό έτος ή ακόμη και εάν διέκοψαν σε κάποια τάξη νωρίτερα.


Σχετικά Άρθρα

Εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη 88η ΔΕΘ για τους αγρότες

Εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη 88η ΔΕΘ για τους αγρότες

Κώστας Τσιάρας: Στόχος να πάμε ακόμα πιο γρήγορα στην ανάπτυξη και στον εκσυγχρονισμό του πρωτογενούς τομέα…
Άνευ προηγουμένου επιτυχία: Ασημένιος ο Παύλος Δακουτρός στο παγκόσμιο πρωτάθλημα!

Άνευ προηγουμένου επιτυχία: Ασημένιος ο Παύλος Δακουτρός στο παγκόσμιο πρωτάθλημα!

Ακόμη μία σπουδαία επιτυχία για τον ελληνικό αθλητισμό, που ίσως περάσει στα ψιλά γράμματα καθώς το…
Πηγάδι Πτελεού: Στερούνται το σχολείο παιδιά τρίτεκνης μονογονεϊκής οικογένειας – Διαμαρτυρίες γονέων

Πηγάδι Πτελεού: Στερούνται το σχολείο παιδιά τρίτεκνης μονογονεϊκής οικογένειας – Διαμαρτυρίες γονέων

Δέκα παιδιά από τον Πτελεό αντιμετωπίζουν πρόβλημα πρόσβασης στο σχολείο τους. Ο λόγος είναι ότι δεν…