• 5 Σεπτεμβρίου, 2012

Έρχονται οι Ρώσοι – Ευχάριστη έκπληξη για τον τουρισμό της Αμαλιάπολης

Πληθαίνουν  οι αφίξεις τουριστών με υψηλό εισόδημα

Συνεχώς αυξανόμενη είναι η παρουσία Ρώσων τουριστών στην Αμαλιάπολη, οι οποίοι μάλιστα –κάποιοι εξ αυτών- έχουν επιλέξει να περνάνε όλο το καλοκαίρι στο γραφικό παραθεριστικό θέρετρο της περιοχής μας.

Σύμφωνα με παράγοντες της τουριστικής αγοράς της Αμαλιάπολης, πρόκειται για τουρίστες με ιδιαίτερα υψηλό εισόδημα και σίγουρα έρχονται στην περιοχή μας για να περάσουν καλά, χωρίς να σκέφτονται τα έξοδα. Αυτό μπορεί να το διαπιστώσει εύκολα κανείς, αν τους δει να ψωνίζουν απ’ όλα τα μαγαζιά του χωριού, ενώ κάνουν έντονη την παρουσία τους και στα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης στην πλατεία -και όχι μόνο- του χωριού.

Κάποιοι εκ των Ρώσων τουριστών δεν είναι η πρώτη χρονιά που επιλέγουν την Αμαλιάπολη για τις καλοκαιρινές διακοπές τους και δείχνουν πλέον μία σταθερή προτίμηση. Κάποιοι εξ αυτών μάλιστα έχουν επιλέξει να ενοικιάζουν δωμάτιο για όλο το χρόνο, αφού δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στην ευρύτερη περιοχή, διευθύνοντας εταιρείες.

Μάλιστα, ήδη ένας εξ αυτών έχει αγοράσει σπίτι και μία έκταση στην περιοχή. Όπως δηλώνουν στον «Λαό του Αλμυρού» κάτοικοι της Αμαλιάπολης «δυστυχώς πριν από μερικούς μήνες επιχείρησε να προχωρήσει μία επένδυση με την κατασκευή ενός ξενοδοχείου, στην έκταση που αγόρασε επιχειρηματίας, αλλά δυστυχώς με τη συνεχή αλλαγή στο νομικό και θεσμικό πλαίσιο που διέπει τέτοιες περιπτώσεις, δεν κατέστη εφικτό. Πάντως, κάποιοι εξ αυτών έχει παρατηρηθεί ότι κοιτάζουν για πιθανές εκτάσεις που μπορούν να αγοράσουν, αλλά δεν κάνουν την τελειωτική κίνηση, λόγω της οικονομικής ρευστότητας της χώρας, που προέρχεται από την κρίση του ευρώ».

Ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αμαλιάπολης, Αγαπητός Χριστέλος, δήλωσε τα εξής στον «Λαό του Αλμυρού», σχετικά με τις ολοένα αυξανόμενες αφίξεις Ρώσων τουριστών στην περιοχή: «Σίγουρα, πρόκειται για ανθρώπους οι οποίοι επιλέγουν να κάνουν ποιοτικό τουρισμό και διαθέτουν βαλάντια για τέτοιου είδους διακοπές. Ελάχιστοι είναι οι Έλληνες που βρίσκονται σε θέση να ξοδέψουν αυτά που ξοδεύουν οι Ρώσοι και αποτελεί μεγάλη ευκαιρία για το χωριό μας και τον Δήμο, να μπορέσουμε να αυξήσουμε την επισκεψιμότητα από την εν λόγω χώρα».

Και προσθέτει καταλήγοντας «Σε μία εποχή οικονομικής ύφεσης –όχι μόνο στο τουριστικά και επισιτιστικά επαγγέλματα- αποτελεί όαση, μέσα στο τόσο δυσμενές τοπίο».

Μπάμπης Παπαρρίζος


Σχετικά Άρθρα

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

Δεν έλειψαν και φέτος οι παραβιάσεις σε σπίτια στον Αλμυρό τις ημέρες του παζαριού. Σε μία…
32 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία της Σούρπης!

32 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία της Σούρπης!

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η 4 εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 5 Σεπτεμβρίου…
Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Η Α’ Τοπική αρχίζει στις 21-22 Σεπτεμβρίου, η Β’ στις 28-29 Σεπτεμβρίου και η Γ’ στις…