• 30 Αυγούστου, 2012

Οι εκδηλώσεις για την επέτειο απελευθέρωσης του Αλμυρού

Οι εκδηλώσεις για την επέτειο απελευθέρωσης του Αλμυρού

Θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην πόλη μας την εβδομάδα που πέρασε, με την ευκαιρία του εορτασμού της 131ης επετείου απελευθέρωσης του Αλμυρού από τον τουρκικό ζυγό.

Την Παρασκευή 17 Αυγούστου, ανήμερα της επετείου, στις 9 το βράδυ, παρουσιάστηκε στην Κεντρική Πλατεία Αλμυρού, πλούσιο πρόγραμμα παραδοσιακών χορών, από το παιδικό χορευτικό συγκρότημα του Δήμου Αλμυρού, το Σύλλογο Ανατολικής Ρωμυλίας Ευξεινούπολης και το Λύκειο Ελληνίδων – Περιφερειακό Τμήμα Χορού Αλμυρού.

Την εκδήλωση προλόγισε και παρουσίασε ο κ. Αλέκος Καραμπάσης, μέλος του ΝΠΔΔ Αλμυρού, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού, κ. Κώστας Παπαδογιάννης.

Την Κυριακή 19 Αυγούστου, στις 7 το πρωί, τελέστηκε Θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, ενώ η Φιλαρμονική του Δήμου Αλμυρού διήλθε από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, παιανίζοντας εμβατήρια.

Στις 10 το πρωί, πραγματοποιήθηκε επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, με τον πανηγυρικό της ημέρας να εκφωνείται στη συνέχεια από τον δικηγόρο Αντώνιο Τσολάκη.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών μας, ενώ οι πρωινές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Στις 9 το βράδυ της Κυριακής, στον προαύλειο χώρο του Δημοτικού Ωδείου (παλαιού Γυμνασίου), πραγματοποιήθηκε συναυλία με τη συμμετοχή της Χορωδίας του ΚΑΠΗ Αλμυρού και της Μαντολινάτας. Η συναυλία ήταν αφιερωμένη στο μεγάλο Θεσσαλό δημιουργό Βασίλη Τσιτσάνη, αποσπάσματα για τη ζωή και το έργο του οποίου αναγνώστηκαν ανάμεσα στις ερμηνείες των πολύ γνωστών και αγαπημένων τραγουδιών.

Τη χορωδία του ΚΑΠΗ διηύθυνε η μαέστρος Μαριάννα Σαμαρτζή, η οποία, μετά την ολοκλήρωση της συναυλίας, ευχαρίστησε όλους όσους στηρίζουν με τις προσπάθειές τους αλλά και την παρουσία τους τις εκδηλώσεις αυτού του είδους, ιδιαίτερα στους δύσκολους καιρούς που περνά η χώρα μας, καλώντας τον Δήμαρχο Αλμυρού να κλείσει την εκδήλωση, απευθύνοντας χαιρετισμό.

Ο κ. Χατζηκυριάκος, λαμβάνοντας το λόγο, αφού έδωσε συγχαρητήρια στους συντελεστές της παράστασης, υποσχέθηκε ότι όλες οι παρόμοιες προσπάθειες θα έχουν την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση από την πλευρά του Δήμου, μια που, ελλείψει χρημάτων, θα αποτελέσουν για αρκετό καιρό ίσως, όπως φέτος, και τις μοναδικές καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Κατά τη διάρκεια της συναυλίας παρέμεινε ανοιχτή η Δημοτική Πινακοθήκη, που βρίσκεται στον αύλειο χώρο του Ωδείου, προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να την επισκεφτούν. Στη Δημοτική Πινακοθήκη Αλμυρού εκτίθενται 65 έργα ζωγραφικής του ντόπιου ζωγράφου Θανάση Ακριβόπουλου, τα οποία ο ίδιος δώρισε στην πόλη του, καθώς και φωτογραφικό υλικό από τα παιδικά, νεανικά και μετέπειτα χρόνια της ζωής του.

Δέσποινα Κοτζιαπαναγιώτου


Σχετικά Άρθρα

Εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη 88η ΔΕΘ για τους αγρότες

Εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη 88η ΔΕΘ για τους αγρότες

Κώστας Τσιάρας: Στόχος να πάμε ακόμα πιο γρήγορα στην ανάπτυξη και στον εκσυγχρονισμό του πρωτογενούς τομέα…
Άνευ προηγουμένου επιτυχία: Ασημένιος ο Παύλος Δακουτρός στο παγκόσμιο πρωτάθλημα!

Άνευ προηγουμένου επιτυχία: Ασημένιος ο Παύλος Δακουτρός στο παγκόσμιο πρωτάθλημα!

Ακόμη μία σπουδαία επιτυχία για τον ελληνικό αθλητισμό, που ίσως περάσει στα ψιλά γράμματα καθώς το…
Πηγάδι Πτελεού: Στερούνται το σχολείο παιδιά τρίτεκνης μονογονεϊκής οικογένειας – Διαμαρτυρίες γονέων

Πηγάδι Πτελεού: Στερούνται το σχολείο παιδιά τρίτεκνης μονογονεϊκής οικογένειας – Διαμαρτυρίες γονέων

Δέκα παιδιά από τον Πτελεό αντιμετωπίζουν πρόβλημα πρόσβασης στο σχολείο τους. Ο λόγος είναι ότι δεν…