• 22 Αυγούστου, 2012

Πετάνε για Λονδίνο Καραμηνάς και Αλεξάκης

Πετάνε για Λονδίνο Καραμηνάς και Αλεξάκης

Αναχωρούν σήμερα Τετάρτη, στη μία μετά το μεσημέρι η Ελληνική Παραολυμπιακή Ομάδα για το Λονδίνο, με την τελετή έναρξης της Παραολυμπιάδας του Λονδίνου να είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Τετάρτη 29 Αυγούστου.

Μαζί με αυτή αναχωρούν και οι Αλμυριώτες αθλητές, Γιώργος Καραμηνάς και Γιώργος Αλεξάκης (Πτελεός). Ο Γιώργος Καραμηνάς είναι ήδη ασημένιος παραολυμπιονίκης στη σφαίρα (κατηγορία F52), στους Αγώνες της Αθήνας, ενώ ο Γιώργος Αλεξάκης έχει κατακτήσει χάλκινο μετάλλιο στο Αγώνισμα της Σπάθης σε αμαξίδιο, το 2009, στους Παγκόσμιους Αγώνες της ΙWAS που διεξήχθησαν στο Μπάνγκαλορ (Bangalore) της Ινδίας.

Ο Γιώργος Καραμηνάς, σύμφωνα με το πρόγραμμα των Παραολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, θα αγωνιστεί την Παρασκευή, 31 Αυγούστου, στο αγώνισμα της σφαίρας, ενώ την Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου, στο αντίστοιχο του ακοντισμού.

Ο Γιώργος Αλεξάκης, θα αγωνιστεί στο αγώνισμα της ξιφασκίας, στην κατηγορία της σπάθης, την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου.

«Ο Λαός του Αλμυρού» εύχεται καλή επιτυχία σε όλη την Ελληνική Παραολυμπιακή αποστολή, αλλά κυρίως στους δύο αθλητές της περιοχής μας, Γιώργο Καραμηνά και Γιώργο Αλεξάκη.

Τα βιογραφικά των αθλητών

Γιώργος Καραμηνάς

Ο  Γιώργος Καραμηνάς γεννήθηκε τις 13 Δεκεμβρίου 1961 στον Αλμυρό Βόλου. Ξεκίνησε το μακρύ κατάλογο των διακρίσεών του από το 1994 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Στίβου του Βερολίνου όπου κατάφερε να κατακτήσει την 4 η θέση στη Σφαίρα. Η αθλητική του σταδιοδρομία συνέχισε επιτυχημένα και μετά από μια 5η θέση στους Αγώνες του Σύδνεϋ κατάφερε στους Αγώνες της Αθήνας να σημειώσει τη μεγαλύτερή του διάκριση, ένα αργυρό μετάλλιο στη σφαίρα (κατηγορία F52). Αγωνίζεται για το αθλητικό σωματείο ΠΑΣΚΑ και προπονητής του είναι ο Αθανάσιος Ζώης. Ο Γιώργος Καραμηνάς έχει τετραπληγία μετά από αυτοκινητιστικό ατύχημα και είναι χρήστης αμαξιδίου.

Διακρίσεις

Παραολυμπιακοί Αγώνες

2004 Στίβος Σφαιροβολία F 52 2ος

2000 Στίβος Σφαιροβολία F 52 5ος

2000 Στίβος Ακόντιο F52 7ος

 

World Championships

1994 Στίβος Σφαιροβολία 4ος

1994 Στίβος Ακόντιο 6ος

 

Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα

2005 Στίβος, Σφαίρα, F 52, 1ος

2005 Στίβος, Ακόντιο, F 52, 2ος

2003 Στίβος Σφαιροβολία F 52 4ος

2003 Στίβος Ακόντιο F 52 2ος

 

Γιώργος Αλεξάκης

Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από τους αθλητές Μάνο Μπόγδο, Γεράσιμο Πυλαρινό και Γιώργο Αλεξάκη οι οποίοι αγωνήστικαν υπό την έμπειρη καθοδήγηση του Ομοσπονδιακού Προπονητή Δημήτρη Κάζαγλη.

Στους Παγκόσμιους Αγώνες της ΙWAS που διεξήχθησαν το Δεκέμβριο του 2009 στο Bangalore της Ινδίας. Ο Μάνος Μπόγδος, Γεράσιμος Πυλαρινός και Γιώργος Αλεξάκης κατέκτησαν Χρυσό Μετάλλιο στο Αγώνισμα της Σπάθης. Δύο Χρυσά και ένα Χάλκινο αντίστοιχα.

Στις αρχές του τρέχοντος έτους κατέκτησε την πρώτη θέση, στο αγώνισμα του ομαδικού της σπάθης σε αμαξίδιο, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μάλχιοβ του Βερολίνου. Στο αντίστοιχο ατομικό αγώνισμα, στην ίδια διοργάνωση, κατέκτησε τη δέκατη θέση και ήταν αυτή που του έδωσε τη δυνατότητα να συμμετάσχει στους Παραολυμπιακούς του Λονδίνου.

Ο Γιώργος Αλεξάκης είναι 31 ετών και είναι πτυχιούχος της ΑΣΟΕΕ και διαμένει μόνιμα τα τελευταία δύο χρόνια, περίπου, στον Πτελεό.


Σχετικά Άρθρα

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

Δεν έλειψαν και φέτος οι παραβιάσεις σε σπίτια στον Αλμυρό τις ημέρες του παζαριού. Σε μία…
32 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία της Σούρπης!

32 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία της Σούρπης!

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η 4 εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 5 Σεπτεμβρίου…
Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Η Α’ Τοπική αρχίζει στις 21-22 Σεπτεμβρίου, η Β’ στις 28-29 Σεπτεμβρίου και η Γ’ στις…