• 1 Αυγούστου, 2012

γράφει ο Γιώργος Τσιντσίνης – 22/7/2012

Έχουν μεγάλη πλάκα αυτές οι ημι-επίσημες, περιοδικές συναντήσεις των τριών αρχηγών της συγκυβέρνησης…. Ειδικότερα μπροστά στον τηλεοπτικό φακό, αλλληλο-υποβλέπονται με ξινισμένα μούτρα και άχρηστη σοβαροφάνεια. Μου θυμίζουν προβληματικούς και προς χρεοκοπία συνεταίρους, που είναι προφανές ότι δεν εμπιστεύεται ο ένας τον άλλο, αλλά -κατά τα άλλα- «είναι μια ωραία… ατμόσφαιρα», που έλεγε και ο συχωρεμένος ο Ντίνος Ηλιόπουλος.

Σε λίγο καταφθάνει το ειδικό τέλος ακινήτων… Τώρα πια, γιατί; Αφού το πρόλαβε το οριστικό …τέλος των ακινήτων.

Γύρω στα 20 χιλιάρικα το μήνα «καθαρίζει», από μισθό και άλλες παροχές, ο κάθε Έλληνας Βουλευτής. Εγώ στη θέση του, όχι μόνο θα έσκιζα τα ρούχα μου για τη φτωχολογιά, στα τηλεοπτικά «παράθυρα», αλλά με τέτοια «ψίχουλα» στην τσέπη μου, θα έκλαιγα κιόλας. Διατεταγμένα…

Οι περισσότεροι φέτος, ποιούντες την ανάγκη – φιλοτιμία, τις λίγες λαχανιασμένες «ανάσες» δροσιάς και ξεκούρασης που παίρνουν, σε βουνά και παραλίες, τις βαφτίζουν «διακοπές». Όπως ακριβώς εκείνος ο καλόγερος, που «βάφτισε» το κρέας …ψάρι.

Κάθε φορά που βλέπω πυροσβεστικό αεροπλάνο, να ίπταται …βαριεστημένο στον ουρανό του Αλμυρού, πηγαίνει η ψυχή μου στην Κούλουρη και …ξαναγυρνάει.

Να λοιπόν γιατί οι Χιώτες πάνε δυο – δυο… Αποκαλύφθηκε ότι στο συγκεκριμένο νησί 400 άτομα εισπράττουν από το ΙΚΑ επίδομα …τυφλότητας. Επομένως, οι μισοί που βλέπουν, συνοδεύουν τους άλλους μισούς, που …δεν βλέπουν.

Πολλά γράψαμε κι ακούσαμε για τη μακροζωία των Ικαριωτών. Το βασικότερο ίσως είναι, ότι οι Ικαριώτες δεν έχουν ωράριο σε καμία δουλειά τους. Τα μαγαζιά τους δεν έχουν ωράριο, η καθημερινότητά τους δεν έχει ωράριο, δεν δίνουν καμιά μάχη με τον χρόνο.

Τις τελευταίες μέρες, σ’ όλη την Ελλάδα (Ρεντίνα Καρδίτσας, Καλαμάτα, Δράμα κτλ.) οι άνδρες του Σώματος Δίωξης Ναρκωτικών δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να ξεριζώνουν και να κατάσχουν χασισοφυτείες. (Πάνω στην ώρα της συγκομιδής).

Ειδικότερα μέσα στο άνυδρο και καυτό καλοκαίρι, αφήστε στο πεζοδρόμιό σας ένα μικρό κάνιστρο με φρέσκο νερό, για τα διψασμένα σπουργίτια, αλλά και για τα αδέσποτα οικόσιτα ζώα. Και μην ξεχνάτε να το ανανεώνετε.

Αρκετά μεγάλος -τον τελευταίο καιρό- έμαθα, ότι οι χρησιμοποιημένες τσίχλες, που απρόσεχτα φτύνουμε όπου να ‘ναι, εκτός από το ότι κολλάνε στα παπούτσια μας, μπορούν να σκοτώσουν τα πουλιά!!! Πεινασμένα, τις τσιμπούν για φαγητό, αλλά μπορεί να κολλήσουν στο ράμφος τους και -μετά- δεν μπορούν να το ανοίξουν για να φάνε κάτι άλλο ή να πιουν νερό, με αποτέλεσμα σε λίγες μέρες να πεθαίνουν.

Έξυπνοι διάλογοι:

-Ρε ‘σύ, τι κάνεις; Η κοπέλα έχει αγόρι.

-Ε, και; Και το τέρμα έχει τερματοφύλακα.

Η Πατρίδα δεν πουλιέται, η Θρησκεία δεν πεθαίνει, η Ιστορία δεν ξεχνιέται.

Δεν μπορείς να ανακαλύψεις νέους ωκεανούς, αν δεν έχεις το κουράγιο να χάσεις την ακτή από τα μάτια σου. (Πλάτωνας)

Το χειρότερο δεν είναι τα κακά λόγια των εχθρών, αλλά η σιωπή των φίλων, όταν τα ακούν.

Ορισμένοι άνθρωποι, επειδή δεν ξέρουν τι ζητάνε στη ζωή, πειραματίζονται με τα αισθήματα των άλλων.

Η μεγάλη νίκη δεν είναι να μην πέφτεις, αλλά να σηκώνεσαι όταν πέφτεις.

 

«Μπρατσάκια» και σωσίβια

δίνουν στους υπουργούς,

μήπως και περισώσουνε

κάποιους λογαριασμούς.


Σχετικά Άρθρα

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

Δεν έλειψαν και φέτος οι παραβιάσεις σε σπίτια στον Αλμυρό τις ημέρες του παζαριού. Σε μία…
32 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία της Σούρπης!

32 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία της Σούρπης!

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η 4 εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 5 Σεπτεμβρίου…
Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Η Α’ Τοπική αρχίζει στις 21-22 Σεπτεμβρίου, η Β’ στις 28-29 Σεπτεμβρίου και η Γ’ στις…