• 11 Ιουλίου, 2012

γράφει ο Γιώργος Τσιντσίνης

Στα πεταχτά

«Όλη Ευρώπη γιορτάζει τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας εκτός από τους …Έλληνες», σχολίαζαν την επομένη των εκλογών οι γερμανικοί Financial Times.

Πρώτη φορά είδα να έρχεσαι δεύτερος (ΣΥΡΙΖΑ) και να είσαι μέσ’ την τρελή …χαρά. «Θέλει η …αντιπολίτευση να κρυφτεί κι η χαρά δεν την αφήνει», δηλαδή, που λέει κι η γνωστή παροιμία.

Σταθερή στις θέσεις της η Δημοκρατική Αριστερά και εθνική – λαϊκή η στάση της… Αρκεί να μην έπασχε από αυτές τις ακατανόητες ενοχές της …τσιπρικής καταδίωξης και την ανυπόφορη «καμπούρα» του δήθεν προοδευτικού.

Το φίδι «εκκολάφθηκε» πια και ήδη βγήκε τσάρκα. Όσο ζω εγώ τουλάχιστον, θυμάμαι ανέκαθεν την Ακροδεξιά να ψάχνει εναγώνια να βρει πολιτική στέγη. Αυτό που κατά καιρούς εύρισκε, όμως, ποτέ δεν ήταν τόσο ακραίο, προκλητικό και αποκρουστικό, όσο το σημερινό. Περαστικά μας και περαστικά σας…

Εδώ που τα λέμε -και μη με πείτε βιτσιόζο-, την πεθύμησα αυτή την κουφαλίτσα, την άστατη και άπιστη, που έχει να φανεί τόσον καιρό. (Την εκλεγμένη Κυβέρνηση, εννοώ).

Από το «Νεόκοπο» των «Νέων»: Η θεωρία του χάους: Να ψηφίζεις στο Παγκράτι και να ανεβαίνει το ευρώ στο Τόκιο!

«Τρόικα εναντίον τρόικας», ο επιτυχημένος πρωτοσέλιδος τίτλος των «Νέων» της Πέμπτης, που σήμαινε ότι η διαπραγματευτική …τρόικα Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη εναντίον της τρόικας των Βρυξελλών.

Το 30% από τους Υπουργικούς μισθούς, τους έκοψε -με το «καλημέρα»- ο Αντώνης Σαμαράς. Ίσως έπρεπε να κόψει κι άλλο, γι’ ακόμη πιο καλό παράδειγμα.

 

Εκ γενετής αυτόνομοι, εφ’ όρου ζωής μαχόμενοι, Έλληνες μέχρι τέλους.

 

Από τα πιο νόστιμα που βγήκαν στο διαδίκτυο, αμέσως μετά την επική νίκη της Εθνικής μας ομάδας επί της Ρωσίας: «Είτε με δραχμή είτε με ευρώ, σας γράφουμε στα «τέτοια» μας και πάμε στους «οκτώ».

Εξ ίσου «νόστιμη» πρόταση στο facebook, για το χθεσινό αγώνα Ελλάδας – Γερμανίας: «Απίστευτο σχέδιο εξόδου από την κρίση! Ποντάρουμε ΟΛΟΙ over 4,5 γκολ, στο Γερμανία – Ελλάδα. Καθόμαστε και τρώμε 5 γκολ, οι Γερμανοί πανηγυρίζουν, ξυπνάμε το άλλο πρωί και τους έχουμε …αγοράσει».

Την ώρα που θα τυπώνεται το φύλλο που κρατάτε στα χέρια σας, θα διεξάγεται και ο αγώνα Γερμανίας – Ελλάδας. Τις μέρες που προηγήθηκαν, ο γερμανικός Τύπος φρόντισε να πολώσει το κλίμα, με μια σειρά από ειρωνικά και απαξιωτικά σχόλια για την εθνική μας ομάδα και τους ποδοσφαιριστές μας. Τα συμπλέγματα κατωτερότητας που τους διακατέχουν απέναντι στους Έλληνες, είναι προφανές πως ούτε το μπόλικο χρήμα τους, ούτε οι τάσεις ηγεμονισμού που έχουν έναντι της υπόλοιπης Ευρώπης, μπορούν να τα κρύψουν. Οι κομπλεξάρες βλαχοδήμαρχοι του Βερολίνου, που ούτε έναν πραγματικό Γερμανό δεν έχουν στη σύνθεση της δικής τους «μεγάλης» χώρας….

 

Αγριεύουν (εκατέρωθεν) τα πράγματα στις συναλλαγές μας με την εφορία. Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος, γαρ…

Ραντεβού με τις καλοκαιρινές ηδονές της γεύσης… Παραδοσιακό γιαουρτάκι Παπαρίζου, πασπαλισμένο με σπιτική μαρμελάδα από τα βερίκοκα της αυλής μας και καβουρντισμένα αμύγδαλα.

Τα 7 σφάλματα του κόσμου

-Πλούτος δίχως μόχθο.

-Ηδονή δίχως συνείδηση.

-Γνώση δίχως χαρακτήρα.

-Εμπόριο δίχως ηθική.

-Επιστήμη δίχως ανθρωπιά.

-Λατρεία δίχως θυσία.

-Πολιτική δίχως αρχές.

(Μαχάτμα Γκάντι)

«Μη ζηλεύεις τις ώρες που γελάω. Θα σου τις χάριζα, αν ήσουν μαζί μου τις ώρες που έκλαιγα.»

«Να εμπιστεύεσαι τον άνθρωπο που μπορεί να δει τρία πράγματα σε σένα: Τη θλίψη, πίσω από το χαμόγελό σου. Την αγάπη πίσω από το θυμό σου και… Το νόημα πίσω από τη σιωπή σου».

«Δεν ήρθα να γκρεμίσω, όσους με γκρέμισαν. Ήρθα να τους δείξω, ότι δεν έπεσα.»

«Καλύτερα να με μισήσεις γι’ αυτό που είμαι, παρά να με λατρέψεις για κάτι που δεν ήμουν ποτέ».

«Μην κρίνεις κάποιον από την παρέα του, ποτέ… Θυμήσου, ότι ο Ιούδας είχε την καλύτερη.»


Σχετικά Άρθρα

Εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη 88η ΔΕΘ για τους αγρότες

Εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη 88η ΔΕΘ για τους αγρότες

Κώστας Τσιάρας: Στόχος να πάμε ακόμα πιο γρήγορα στην ανάπτυξη και στον εκσυγχρονισμό του πρωτογενούς τομέα…
Άνευ προηγουμένου επιτυχία: Ασημένιος ο Παύλος Δακουτρός στο παγκόσμιο πρωτάθλημα!

Άνευ προηγουμένου επιτυχία: Ασημένιος ο Παύλος Δακουτρός στο παγκόσμιο πρωτάθλημα!

Ακόμη μία σπουδαία επιτυχία για τον ελληνικό αθλητισμό, που ίσως περάσει στα ψιλά γράμματα καθώς το…
Πηγάδι Πτελεού: Στερούνται το σχολείο παιδιά τρίτεκνης μονογονεϊκής οικογένειας – Διαμαρτυρίες γονέων

Πηγάδι Πτελεού: Στερούνται το σχολείο παιδιά τρίτεκνης μονογονεϊκής οικογένειας – Διαμαρτυρίες γονέων

Δέκα παιδιά από τον Πτελεό αντιμετωπίζουν πρόβλημα πρόσβασης στο σχολείο τους. Ο λόγος είναι ότι δεν…